Home Body UH-OH: 5 signalen dat je te weinig water drinkt

UH-OH: 5 signalen dat je te weinig water drinkt

Genoeg water drinken is héél belangrijk!

water
© Getty

Of het nu 35 graden of putje winter is, genoeg water drinken is van levensbelang. Herken je deze vijf signalen? Dan moet je dringend wat meer water drinken!

Er zijn enkele signalen waaruit je kan afleiden dat je niet genoeg water drinkt en moest je ze nog niet gemerkt hebben, dan zetten we ze even voor jou op een rijtje.

1. Je bent moe.

Lusteloosheid kan een teken zijn dat je lichaam zichzelf ‘vertraagt’ om kostbare waterreserves te besparen. Wanneer je acht uur slaapt, maar nog steeds heel de dag door moet geeuwen, is de kans groot dat je een extra glas of twee per dag kan gebruiken.

2. Je kan je niet concentreren.

Een gebrek aan concentratie is een andere belangrijke indicator dat je uitgedroogd bent. Is het nog maar 11 u ’s ochtends en kijk je wazig uit je ogen? Moet je dezelfde paragraaf vier keer lezen vooraleer je ‘m helemaal snapt? Loop dan nú richting de kraan om je fles bij te vullen, je zal het verschil snel merken.

3. Je hebt constant honger.

Een bepaald percentage van onze dagelijkse vochtopname komt van voeding. Als je merkt dat je honger hebt, vraag je dan af wanneer je voor het laatst gedronken hebt. Misschien heeft je lichaam gewoon nood aan vocht? Met een glas water op je bureau is de kans trouwens kleiner dat je onnodig gaat snacken.

4. Je lippen voelen droog aan.

Deze ligt misschien voor de hand, maar weinig mensen beseffen wat voor effect uitdroging heeft op je huid en je lichaam. Als je constant je lippenbalsem moet bovenhalen, probeer dan het probleem aan te pakken bij de bron in plaats van de symptomen te bestrijden.

5. Je hebt last van je spijsvertering.

Spijsverteringsproblemen zijn vaak gekoppeld aan een gebrek aan vezels of bladgroenten, maar water speelt hier ook een grote rol. Een hele dag door van je waterfles drinken, is van belang voor gezonde darmen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.