Home Body 5 tips voor het kopen van je allereerste beha

5 tips voor het kopen van je allereerste beha

Elk lichaam is anders en de leeftijd waarop een meisje haar eerste beha koopt, verschilt.

eerste beha
© Maddi Bazzocco via Unsplash

Hoe gênant je het ook vindt, je zal het ooit moeten doen: je eerste beha kopen. Misschien hebben je vriendinnen het al gedaan, en voelt het alsof je achterloopt. Maar elk lichaam is anders en de leeftijd waarop een meisje haar eerste beha koopt, verschilt. Is het toch tijd dat jij je een behaatje aanschaft? Check dan eerst deze tips!

1. Praat er met je mama over.

Zodra je merkt dat je borsten beginnen te groeien, is het handig om er met je mama over te praten. Dit klinkt misschien heel eng, maar er is een grote kans dat zij het al gemerkt heeft. Ze zal er in elk geval niet raar van opkijken, elk meisje heeft ooit een beha nodig. En als zij degene is die je pusht om naar de lingeriewinkel te gaan terwijl jij je’r nog niet klaar voor voelt, weet dan dat ze het alleen maar zegt om goed te doen. En dat mama’s uiteindelijk altijd gelijk blijken te hebben.

2. Blijf kalm in de winkel.

Je eerste beha kopen kan heel eng zijn, maar weet dat de winkelmedewerkers getraind zijn om jou zo goed mogelijk te helpen. Ze zullen je behamaat willen opmeten, en daarvoor moet je natuurlijk je T-shirt uitdoen. Als je dit écht te eng vindt, kun je het ook thuis proberen met een meetlint. Je meet dan eerst de onderwijdte op, dus strak onder je borsten. Vervolgens meet je de bovenwijdte. Dit doe je door de volle omvang van je borst over de tepellijn meet. Op de site van Hunkemöller kun je dan je maat berekenen. Maar onthou dat vrouwen die in zulke winkels werken elke dag borsten zien en zij toch echt degenen zijn die je het best kunnen helpen.

3. De juiste beha vinden.

Dan is het tijd om de juiste beha te kopen. Tijdens het passen moet je niet alleen kijken naar hoe hij staat, maar ook of hij genoeg ondersteuning biedt. Probeer eens te springen en te dansen en kijk of hij dan nog goed zit. Heb je je maat zelf opgemeten thuis? Dan is het toch aan te raden om eens aan een verkoopmedewerkster te vragen wat zij denkt. Ze zal meteen kunnen zeggen of je beha perfect zit of niet. Vind je het een beetje gênant om te shoppen voor een beha? Doe dan alsof je zoekt naar een leuke trui of broek. Naarmate je ouder wordt, is het één van de normaalste zaken.

4. Koop er niet te veel.

Je beha hoeft gelukkig niet te matchen met je outfit, dus er is geen reden om er meer dan twee te kopen. Grote kans dat je borsten verder zullen groeien, wat betekent dat die leuke bra volgend jaar niet meer past.

5. Voel je niet verplicht.

Heel leuk dat je vriendinnen een beha dragen (en erover opscheppen), maar als jij je daar nog niet prettig bij voelt of die ondersteuning nog niet nodig hebt, hoef je dat niet te doen. Een beha zou vooral voor jou makkelijker en aangenamer moeten zijn. Je kan ook helemaal in het begin, wanneer er nog niet veel borst te zien is maar je wel al iets ziet merkt, voor een topje of een bralette kiezen. Zo wen je een beetje aan het idee en kan je erna voor een echte beha gaan. Krijgen je borsten écht een groeispurt, dan is het wel belangrijk dat je een beha koopt met genoeg ondersteuning. Anders zal je daar later spijt van hebben!

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.