Home Body AHA: op deze manier verberg je het best een puistje

AHA: op deze manier verberg je het best een puistje

Zo ben jij straks toch klaar om te shinen.

Shutterstock

We’ve all been there: vandaag heb je die belangrijke presentatie, die langverwachte date of dat feestje van je beste vriendin, en je hebt een gigantische pukkel op je hoofd. Ewww. We gaven je al een handig trucje waardoor je in één nacht verlost bent van die stomme puist, maar ’s morgens kan dat plekje op je huid er nog altijd best rood en lelijk uitzien. Wij zijn er om je enkele tips te geven om dat akelige rode vlekje te doen verdwijnen.

Allereerst is het superbelangrijk om je huid goed te verzorgen én te reinigen. Verder: knijp de puist NIET uit. Dat maakt het alleen maar erger.

Snelle fix

Voel je een puistje opkomen? Of wil je de zwelling wegkrijgen? Met een ijsblokje los je de boel snel op. De zwelling gaat weg en er zal minder bloed richting je puistje stromen, waardoor het er dus minder rood uit zal zien.

Ibuprofen gel

Smeer een klein beetje Ibuprofengel (verkrijgbaar bij de apotheek) op je pukkel en laat die intrekken. Daardoor wordt het veel veiliger om vervolgens je make-up aan te brengen en kan het puistje niet vuil worden.

Groene primer = life

Een primer in een groene tint gaat roodheid op je huid tegen. Na een laagje van dat product breng je je dagelijkse foundation of concealer aan. In de meeste primers zit ook salicylzuur, en die werkt prima tegen acne. Vergeet geen poeder aan te brengen over je foundation, want zo blijft die langer zitten en krijg je een matter effect.

Concealer

Concealer is onmisbaar als je een puistje wil camoufleren. In tegenstelling tot foundation gebruik je die voor plaatselijke oneffenheden. Zorg er dus voor dat je een variant in jouw huidtint hebt. De beste foundations vind je dan weer hier.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.