Home Body Wat je moet weten vóór je voor het eerst je schaamhaar scheert

Wat je moet weten vóór je voor het eerst je schaamhaar scheert

schaamhaar
Foto: Pinterest

Als tiener zal je nog veel vervelende eerste keren in je leven moeten doorstaan. Scheren is er daar een van. We vertelden je al eerder over de fouten die je maakt bij het scheren van je benen, maar je schaamstreek is natuurlijk een heel andere zone. Daarom lijsten we even de dingen op die je moet weten voor je er down there aan begint!

Niets moet, alles mag

Dit is het eerste én het belangrijkste dat je moet weten over scheren. Je hoeft het helemaal niet te doen als je dat zelf niet wil. Veel meisjes denken dat ze hun schaamstreek moeten scheren voor hun vriendje, als ze er al seks mee hebben. Ook als je hoort van je vriendinnen dat zij hun haar al verwijderen, wil dat niet zeggen dat jij dat ook moet doen. Je keuze mag van niemand anders afhangen dan van jou.

Er zijn veel looks waar je voor kan kiezen

Durf je je nog niet scheren of vind je een bosje gewoon mooier? Wil je een landingsbaan of helemaal kaal? Wil je er een figuurtje in zetten? It’s all up to you! Elk meisje is anders, dus doe gewoon waar jij je goed bij voelt.

Haar of niet, zolang je je wast, ben je hygiënisch

Veel schaamhaar hebben betekent niet noodzakelijk dat je minder clean bent. Je moet er gewoon voor zorgen dat je je vaak genoeg wast (met zeepvrije zeep), zowel geschoren als ongeschoren.

Er zijn verschillende manieren om je te ontharen

Scheren, waxen, laseren, ontharingscrémes… Er bestaan tegenwoordig zoveel manieren om je te ontharen dat je er soms niet meer aan uit kan wat je nu precies op welk lichaamsdeel mag doen.

  • Waxen zorgt voor een gladder oppervlak en je moet het minder vaak bijwerken, maar waxen kan ook héél pijnlijk. Denk dus na of je pijngrens daarvoor wel hoog genoeg is. Doe het ook niet zelf, maar laat het doen door een schoonheidsspecialist. Toch zeker de eerste keren. Je moet namelijk al het lef hebben om de strip er in één keer af te trekken én je moet makkelijk aan je schaamstreek kunnen. Niet easy peasy dus!
  • Ontharingscrèmes zijn pijnloos, maar niet geschikt voor je gevoelige zone, dus je schaamstreek onthaar je er beter niet mee. De meeste vrouwen gebruiken Veet enkel voor hun benen en ervaren soms nog irritatie. Het is altijd belangrijk om de bijsluiter goed te lezen voor je zo’n product gebruikt.
  • Scheren is een van de makkelijkste en snelste opties. Je doet het wanneer je wil en hoeft geen rekening te houden met de lengte van je haar (in tegenstelling tot bij waxen).

Voorbereidingswerk is nodig

Als je je schaamhaar redelijk lang is, dan is het aan te raden om het eerst wat bij te knippen met een schaartje, anders zal je mesje meteen onbruikbaar zijn. Daarna kan je aan de slag met je propere scheermes. Het is ook slim om een spiegel te gebruiken bij de plekken waar je moeilijk bij kan, anders zal je al snel in je huid snijden.

Afbeeldingsresultaat voor shaving pubes gif

Er is geen haast

Doe het op een moment waarop je alle tijd hebt en waarop je weet dat je ouders of je broer of zus niet op de deur zullen staan kloppen om in de badkamer te mogen. Neem dus je tijd en doe het in je eigen tempo. De eerste keren zijn het moeilijkst, maar daarna gaat het vanzelf. Oefening baart kunst!

Gebruik al-tijd scheercrème

Droog of met een blok zeep scheren is geen strak plan. Je zal ontzettend veel irritatie en jeuk krijgen en dat is geen aangenaam gevoel. Gebruik dus altijd een scheercrème voor vrouwen. De vagina is sowieso al gevoeliger aan zeep, maar kan je huid geen zeep verdragen of heb je een gevoelige huid? Dan koop je in de apotheek beter zeepvrij scheerschuim.

Aftershave

Na het scheren is het slim om een aftershavegel voor vrouwen te gebruiken om je huid wat te kalmeren. Het is een gevoeligere zone dan je benen en je wil daar dus zeker geen irritatie.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.