Home Body WOW: dit zijn 6 enge gevolgen als je maaltijden overslaat

WOW: dit zijn 6 enge gevolgen als je maaltijden overslaat

Beter toch lekker eten, dus.

gevolgen
© Getty

Iedereen slaat weleens zijn of haar ontbijt over. Vaak gewoon omdat je écht geen tijd hebt. No big deal, toch? Dan eet je tijdens de lunch wel wat meer. Nope! Volgens de Amerikaanse dokter James McCallum heeft maaltijden overslaan heel wat gevolgen voor je lichaam en die zetten wij even voor je op een rijtje.

1. Je brein werkt letterlijk niet meer

Stel, je hebt ‘s avonds een aantal pizzastukjes te veel gegeten en denkt dat goed te kunnen maken door de volgende dag gewoon de lunch te skippen. Nope, niet doen! Dat is echt niet goed voor je lichaam. Je suikerspiegel daalt namelijk drastisch en doordat jouw brein op glucose draait, kan je je niet meer focussen. Als je dit dus te vaak doet, zal het alleen maar erger worden. Met andere woorden: je wordt letterlijk slimmer van eten. Joepieee!

2. Je wordt ‘hangry’

Ja, ‘hangry’ worden bestaat echt: hungry (honger) en angry (boos) is de nieuwste term die wij maar al te graag in de mond nemen. Heb je weleens gemerkt dat je chagrijnig bent als je honger hebt? Het is niet enkel je suikerspiegel die daalt, maar ook je humeur gaat naar beneden. En doordat je, zoals hierboven gezegd, niet meer goed kan nadenken als je honger hebt, besef je soms niet eens dat je bitchy doet.

3. Eetbuien, here I come

Ironisch toch? Als jij je lichaam eten ontzegt, wil het alleen maar meer. De volgende keer dat je een hapje neemt, zal het sowieso niet bij eentje blijven. Hou je lichaam dus happy en dan zal het ook niet protesteren. Onderzoek wijst ook uit dat, als je vroeg in de ochtend proteïnes eet, je overdag minder zal verlangen naar eten.

4. Je wordt net zwaarder van niet eten

Als je meerdere maaltijden mist, geraakt je spijsvertering in de war en hierdoor neem je extra vet op. Onze lichamen zijn namelijk geprogrammeerd om te overleven.

5. Zeg maar bye bye tegen je good looks!

Dof en droog haar. Een ongezonde en niet stralende huid. Dit zijn allemaal gevolgen van een slecht eetpatroon. Telkens wanneer je je lichaam calorieën ontzegt, krijgt het ook geen essentiële vitaminen binnen. Heel veel vitaminen zijn ook vetoplosbaar, waardoor ze niet werken als er niet genoeg vet in je lichaam zit.

6. Je voelt je zó opgeblazen

Chronisch (slecht) diëten leidt tot chronische verstopping, waardoor uiteindelijk ook je darmen ermee stoppen. Eten duwt namelijk afval door het lichaam heen. So don’t mess with poop!

Bron: www.seventeen.com

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.