Home Celebs 5 dingen over ’13 Reasons Why’ die je sowieso niet wist

5 dingen over ’13 Reasons Why’ die je sowieso niet wist

13 reasons why
Foto: Pinterest
De serie ‘13 Reasons Why‘ heeft een verslavend effect op ons en het liefst lezen we er ook zo veel mogelijk over. Seventeen.com interviewde Hannah Payne – die de rol van Stephanie vertolkt, één van de twee meisjes waar Courtney mee bevriend is – en zij verklapte heel wat zaken over onze favoriete serie die jij sowieso nog niet wist!

Don’t worry: er zitten geen spoilers in de tekst. 

1. Niet iedereen die in de serie speelt, komt voor in het boek

Toen de schrijvers het boek van Jay Asher tot leven brachten, pasten ze wat scènes aan en voegden er een aantal personages aan toe. De rol van Hannah Payne is er ook op die manier bijgekomen. Ze is één van Courtneys beste vriendinnen en speelt de rol van een typisch domme mean girl. ‘Toen ik de onderverdeling kreeg, was het best wel grappig want op het script stond gewoon: ‘Stephanie (best wel dom)’, zegt Hannah.

2. Er is een reden dat het heden een koudere kleur heeft en het verleden een warmere

Is het je opgevallen dat de kleuren van scènes in het verleden vooral warme tinten bevatten, terwijl het heden een eerder koele sfeer uitstraalt? Blijkbaar is dat niet alleen gedaan om het heden van het verleden te onderscheiden. De blauwe en grijze kleuren die het heden domineren, stellen het verlies van licht (Hannah’s leven) voor. Wow!

Beeld: Seventeen.com

3. Sommige scènes werden gefilmd op een echte school, en sommige op een nagemaakte versie

De school die je ziet in ‘13 Reasons Why‘, bestaat echt en is gevestigd in Californië. Ze filmden de serie in de zomer, dus wanneer er niemand op school zat. Maar de opnames vonden ook plaats in de herfst, ‘dus bouwde de crew een exacte replica van de schoolgangen en klaslokalen in een gigantisch warenhuis,’ legt Hannah uit. ‘Ik ben op beide locaties geweest, en om eerlijk te zijn, als je eenmaal binnen zat, was het echt ongelofelijk vreemd.’

Nothing matters anymore.

A post shared by Hannah Baker (@itsmehannahbaker) on

4. Het duurde meer dan een week om het winterschoolfeest te filmen

In de vijfde aflevering komt het winterschoolfeest voor, en die opnames bleken ingewikkelder dan gedacht. De crew wilde zoveel verschillende shots en hoeken filmen, dat het meer dan een week duurde om het af te krijgen.

Daarbij hadden de meeste acteurs niet zo heel lang geleden hun eigen schoolfeest gehad, dus was er vooral veel nostalgie. ‘We zaten met zo een grote groep jonge acteurs en actrices, dat het echt voelde alsof we weer terug naar het schoolfeest gingen,’ vertelt Hannah erover.

5. Soms filmden ze een scène om vier uur ‘s ochtends

Een scène filmen, kan urenlang duren. Soms kan het lastig zijn om de tijdschema’s van de crew en die van de cast te coördineren op het juiste moment van de dag. Daarom filmden ze soms een fake nighttime door nog vóór zonsopgang te filmen. Hoe vroeg is dat?! ‘Soms filmden we van vier tot zes in de ochtend op een zomerdag, want het moest lijken alsof het zeven uur op een herfstavond was.’

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.