Home Celebs Celeb News 9 dingen die je misschien nog niet wist over ‘Riverdale’-actrice Madelaine Petsch

9 dingen die je misschien nog niet wist over ‘Riverdale’-actrice Madelaine Petsch

Weet jij alles al over de actrice?

Madelaine Petsch
Foto: Instagram @madelame

Wij willen zoveel mogelijk te weten komen over ‘Riverdale‘ én de acteurs. We ontdekten al alles over KJ Apa, Cole Sprouse en Lili Reinhart en deze week is het de beurt aan de knappe roodharige Madelaine Petsch aka Cheryl Blossom.

Oorspronkelijk deed ze geen auditie voor de rol van Cheryl

Maar wel voor die van Betty Cooper! Madelaine was gek op dat personage en wou haar heel graag spelen, maar ze was er zeker van dat ze de rol niet zou krijgen. En inderdaad, ze scoorde pas vier maanden later de rol van de Blossom-tweelingzus. Gelukkig maar!

Ze heeft al veel jobs uitgeoefend

De actrice is nog maar 23 jaar, maar ze heeft er al heel wat werkervaring op zitten. Ze werkte namelijk al als barista, hostess, serveerster, persoonlijke assistente én fotografe. Ze kan gewoon alles! Toch zien we haar nog altijd het liefst als de knappe Cheryl Blossom.

De onderwaterscène was fysiek héél moeilijk voor haar

Op het einde van het eerste seizoen zakt Cheryl door het bevroren meer, maar ze wordt gered door Archie. Die onderwaterscène werd gefilmd in een container met twee plexiglasramen. Ze kreeg wax in haar neus en moest van het ene raam naar het andere raam drijven. Ondertussen moest ze de hele tijd haar adem in houden. Ze had hiervoor duiktraining gekregen, maar toch bleef het héél eng…

"So basically, it was in a shipping container and they filled the shipping container up with water and threw me in it in my white dress. There was one hole in plexiglass 'ice' and the rest of it was covered, and then there was one hole on the very end. I had to start at the [first] hole and then go underwater with wax up my nose...and they would pull me along very slowly with my eyes open for that shot where I'm kind of floating backwards...and I had to hold my breath until I got to the other side."

Bij de eerste ontmoeting voelde ze zich geïntimideerd door Camila Mendes

Madelaine was enorm onder de indruk van de schoonheid en vriendelijkheid van Camila. Ze hoopte dan ook echt dat de actrice haar leuk zou vinden. Nu is het duo supergoed bevriend!

Ze was vroeger een professionele danseres

Voor Madelaine naar Los Angeles verhuisde, was ze 16 jaar lang een professionele danseres. Vandaar die goede moves als River Vixen!

Ze lijkt helemaal niet op haar personage

Fans gaan ervan uit dat Madelaine zoals haar personage is, maar dat is helemaal niet zo. Ze is héél lief en soms een beetje een weirdo. Ook draagt de actrice véél minder make-up dan Cheryl.

Ze is veganist sinds haar veertiende 

En al haar hele leven vegetariër! Ze stond dan ook model voor een reclame van peta2, de dierenrechtengroep voor jongeren.

Afbeeldingsresultaat voor madelaine petsch peta2 gif

Rood is haar échte haarkleur

En daar werd ze vroeger enorm mee gepest. Door haar rode lokken zag ze er anders dan de andere kinderen en daardoor was ze een beetje een buitenbeentje. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze accepteerde wat haar anders maakte. Wij zijn superjaloers op de roodharige beauty, hoe kan je haar nu pesten?!

Haar ouders zijn Zuid-Afrikaans

Hierdoor woonde Madelaine de eerste tien jaar van haar leven afwisselend in Zuid-Afrika en in Washington en heeft ze een dubbele nationaliteit.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.