Home Celebs Celeb News Ariana Grande doneert 250.000 dollar om de anti-abortuswet te bestrijden

Ariana Grande doneert 250.000 dollar om de anti-abortuswet te bestrijden

Planned Parenthood is de zangeres heel dankbaar voor haar steun aan de rechten van de vrouwen.

Ariana Grande
© Getty

Zaterdagavond stond Ariana Grande op het podium in Atlanta. En een deel van de opbrengsten van die show gingen naar Planned Parenthood. Op die manier wil de zangeres helpen om de anti-abortuswet in Georgia te bestrijden.

Zoals je misschien wel weet is er in de Verenigde Staten momenteel een protest bezig tegen de strenge abortuswet van de staat Georgia. De Republikeinse gouverneur heeft een nieuwe wet, de zogenaamde ‘Heartbeat Bill‘, ondertekend die abortus verbiedt van zodra er een hartslag kan worden vastgesteld. Deze wet geldt zelfs bij slachtoffers van verkrachting of incest.

250.000 dollar

Verschillende filmmakers hebben ondertussen hun opnames in de staat al stopgezet. En ook Ariana Grande biedt steun. 250.000 dollar, een deel van de opbrengsten van haar show in Atlanta, is het bedrag dat ze zopas heeft gedoneerd aan Planned Parenthood. Een nonprofit organisatie die zich inzet om de toegankelijkheid tot reproducerende gezondheidszorg te verdedigen.

Inspirerende steun

Die donatie komt volgens voorzitter Leana Wen goed van pas. ‘In Georgia en in andere staten proberen politici die tegen de gezondheid van vrouwen zijn veilige en legale abortus te bannen. Dankzij inspirerende steun zoals die van Ariana Grande kan Planned Parenthood terugvechten in de rechtbank, in het congres, in de staatshuizen en op straat tegen deze gevaarlijke aanvallen op de gezondheid en het leven van mensen’, aldus Wen aan People magazine. Planned Parenthood is de zangeres heel dankbaar voor haar steun aan de rechten van de vrouwen. ‘We zullen niet stoppen met vechten’, zegt Wen.

Het is trouwens niet sinds kort dat Ariana Grande haar steun uit aan Planned Parenthood. De zangeres riep eerder al op om de organisatie te steunen. ‘Vrouwen moeten onderwezen worden, gezond zijn en sterk staan’, aldus Ari op Twitter in 2015.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.