Home Celebs Celeb News Ariana Grande na de Manchester-aanslag: ‘Opnieuw het podium op gaan was angstaanjagend,...

Ariana Grande na de Manchester-aanslag: ‘Opnieuw het podium op gaan was angstaanjagend, en dat is het soms nog steeds’

De zangeres praat meer dan een jaar later over de aanslag die alles veranderde.

Ariana Grande

Meer dan een jaar na de aanslag tijdens haar concert in Manchester heeft Ariana Grande het nog steeds moeilijk om erover te praten. Toch opende ze zich een beetje tijdens een interview met Elle Magazine. Daarin vertelde ze onder andere hoe een lied tot stand gekomen is door de tragedie.

Op 22 mei 2017 gebeurde het ondenkbare. Tijdens het concert van Ariana Grande in Manchester pleegden terroristen een aanslag waarbij 22 doden en 500 gewonden vielen. Dat zorgde ervoor dat de zangeres een tijdje van de radar verdween. Sinds enkele maanden is ze terug, maar ze worstelt nog steeds met de gebeurtenis. In een interview met Elle vertelde ze heel voorzichtig over de aanval en haar muziek.

‘Toen ik weer thuis was van mijn Dangerous Woman-tour, had ik duizelingen en het gevoel dat ik niet kon ademen. Ik kon in een goede bui zijn en opeens raakte het me uit het niets’, aldus Ariana. De zangeres heeft naar eigen zeggen altijd angstaanvallen gehad, maar nog nooit fysiek.

‘Get Well Soon’

‘Er waren enkele maanden aan een stuk waarbij ik me zo ondersteboven voelde.’ Die ervaring deelde ze met Pharrell Williams, en samen kwamen ze met het liedje ‘Get Well Soon‘. In het interview legt ze uit dat het gaat over alle stemmen in haar hoofd die tegen elkaar praten. Het liedje zou dan ook bestaan uit verschillende lagen van Ariana’s stem. Het liedje is ook 5:22 minuten lang, als verwijzing naar de datum van de aanslag: 22 mei.

One Love Manchester

Volgens haar moeder Joan huilde Ariana vlak na de aanval ononderbroken en zei ze twee dagen lang amper een woord. Niemand wist of de zangeres ooit nog zou optreden. Na twee dagen zei Ariana het volgende tegen haar moeder: ‘Mama, laten we eerlijk zijn: ik ga niet nooit meer zingen, maar ik ga niet zingen tot ik eerst in Manchester zing.’ En zo kwam ze met het idee voor het One Love Manchester-concert om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Tijdens het interview kon Ariana niet veel over de gebeurtenis kwijt, behalve het volgende: ‘Zoiets van zo dichtbij meemaken doet je alles anders zien. Alles is anders. Opnieuw het podium op gaan was angstaanjagend, en dat is het soms nog steeds.’ Voor de zangeres zijn haar fans dan ook de grootste bron van moed. ‘Het is het meest inspirerende ter wereld om te zien hoe die kinderen de locatie vol lieten lopen.’

Op 17 augustus lanceert Ariana Grande haar nieuwe album ‘Sweetener’.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.