Home Celebs Celeb News Billie Eilish verspreidt boodschap tegen bodyshaming op ‘Where Do We Go?’-tour

Billie Eilish verspreidt boodschap tegen bodyshaming op ‘Where Do We Go?’-tour

'Of is jouw mening over mij, niet mijn verantwoordelijkheid.'

billie eilish
© GETTY

Billie Eilish begon haar ‘Where Do We Go?’-wereldtournee met een luid statement. Op de openingsavond in Miami liet de ‘Bad Guy’-zangeres een intermezzo horen met een bijhorende video waarin ze bodyshamers op hun plek zet.

Al van bij het begin van haar bekendheid krijgt Billie Eilish commentaar op de baggy kledij die ze draagt. In een Calvin Klein-campagne legde ze vorig jaar uit waarom ze dat doet, namelijk zodat mensen niets kunnen zeggen over haar lichaamsfiguur. Wanneer de ‘Bad Guy’-zangeres dan toch met een strak topje werd gespot, werd de wereld helemaal gek. Nu maakt Billie van haar ‘Where Do We Go?’-tour gebruik om een statement te maken over bodyshaming.

Intermezzo voor bodyshamers

Op maandagavond 9 maart opende Billie haar wereldtournee in Miami. Tijdens de show liet de zangeres net voor het liedje ‘all the good girls go to hell‘ een intermezzo spelen waarin ze reageert op de bodyshamers. Dat doet ze terwijl ze in de video langzaam haar trui en dan haar T-shirt uittrekt.

In het filmpje horen we haar het volgende zeggen: ‘Je hebt je mening, over mijn muziek, over mijn kledij, over mijn lichaam. Sommige mensen haten wat ik draag, anderen prijzen het, nog anderen gebruiken het om anderen beschaamd te maken, sommigen doen het om mij in schande te brengen. Maar ik voel je kijken, altijd en niets van wat ik doe, gaat ongezien voorbij. Dus terwijl ik je voel staren, je afkeuring, je gezucht of opluchting, als ik daar naar zou leven, zou ik nooit in staat zijn om me te bewegen. Zou je willen dat ik kleiner was? Zwakker? Zachter? Langer? Wil je dat ik stil ben? Dagen mijn schouders je uit? Doet mijn borst dat? Ben ik mijn buik? Mijn heupen? Het lichaam waarin ik geboren ben? Is het niet wat je wilde? Als ik draag waar ik me comfortabel in voel, ben ik geen vrouw. Als ik de lagen uittrek, ben ik een slet? Hoewel je nooit mijn lichaam hebt gezien, oordeel je er toch over en oordeel je mij erom. Waarom? We maken veronderstellingen over mensen, gebaseerd op hun grootte. We beslissen wie ze zijn en we beslissen wat ze waard zijn. Als ik meer draag, als ik minder draag. Wie beslist wat dat van mij maakt? Wat dat betekent? Is mijn waarde enkel gebaseerd op jouw perceptie? Of is jouw mening over mij, niet mijn verantwoordelijkheid.’ Go, girl! We zijn blij om te zien dat de jonge zangeres een badass manier heeft gevonden om de boodschap over te brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.