Home Celebs Celeb News Billie Eilish: ‘Iemand om hulp vragen maakt je niet zwak’

Billie Eilish: ‘Iemand om hulp vragen maakt je niet zwak’

In een video voor Seize the Awkward, een zelfmoordpreventieprogramma, spreekt de zangeres over haar eigen ervaring met het onderwerp.

Billie Eilish
© Getty

Dat Billie Eilish (17) een goed rolmodel is voor jongeren bewees ze onlangs met haar uitspraak over waarom ze wijde kleren draagt. Het is dan ook niet gek dat de jonge zangeres zich inzet voor een boodschap van het zelfmoordpreventieprogramma Seize the Awkward. In de video spreekt ze over mentale gezondheid.

Er is zopas een video verschenen waarin Billie Eilish over mentale gezondheid en vriendschap spreekt. De ‘Bury A Friend‘-zangeres werkte mee aan een boodschap van algemeen nut voor Seize the Awkward, een campagne opgericht door de Amerikaanse Stichting voor Zelfmoordpreventie.

In de video legt Billie uit dat om hulp vragen je niet zwak maakt. ‘Het maakt je niet zwak als je om een vriend vraagt om naar een therapeut te gaan. Je zou je niet zwak mogen voelen wanneer je iemand om steun vraagt. En je moet de mogelijkheid hebben om iemand om hulp te vragen en iedereen moet iemand helpen als ze zien dat die persoon het nodig heeft.’

Perfecte timing

De ‘Ocean Eyes‘-zangeres spreekt in de video over haar eigen ervaring met het onderwerp. ‘Ik heb het gezien en ik heb het zelf meegemaakt. En zelfs als je een beetje meer troost kan bieden, betekent dat heel veel voor iemand. Want je weet niet wat er aan de hand is, zelfs op dat moment kan er meer aan de hand zijn dan je denkt. Dat is het geval geweest bij mij. Er waren bepaalde mensen die mij ge-sms’t hebben net op het moment dat ik het het meest nodig had. Berichten waarin ze zeiden dat ze van me houden en dat ze denken aan mij. Dat betekent heel veel.’

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.