Home Celebs Celeb News Céline en Michiel onder vuur nadat ze puppy kochten bij een broodfokker

Céline en Michiel onder vuur nadat ze puppy kochten bij een broodfokker

Ondertussen hebben ze in een nieuwe video toegegeven dat ze een fout hebben gemaakt.

celine michiel broodfokker
© Ysaline Pollet voor Fashionista/Sharmaine Monticalbo via Pexels

Als je Céline Dept en Michiel Callebaut volgt op sociale media zag je het vast al, maar Michiel kocht afgelopen weekend als verrassing een chowchow voor zijn vriendin. Het hele gebeuren legde hij vast op camera voor YouTube en die video zorgde voor een storm op sociale media… Ondertussen heeft het koppel ook een tweede video geüpload waarin ze de hond trucjes leren en reageren op hun fout.

Volgens de video wil Céline Dept al een tijdje een puppy en liet ze haar oog vallen op een schattige chowchow. Haar vriend Michiel Callebaut kocht de hond achter haar rug, zodat zij dacht dat de pup al verkocht was, en verraste haar in de winkel met het nieuws dat hij haar heeft gekocht. Michiel legde alles vast op video en deelde de verrassing met hun volgers op YouTube.

Dagelijks wandelen

Maar die video deed heel wat stof opwaaien. Het TikTok-duo doet in de auto al een uitspraak die volgens de reacties onder de video niet door de beugel kan. Wanneer ze het hebben over de rassen die hun interesseren, vertellen ze dat een bordercollie te actief is, en dat ze geen tijd hebben om er elke dag mee te wandelen. ‘Hoezo geen tijd om elke dag te wandelen, koop dan geen hond…’, klinkt het dan ook in de comments. Even later in de video vermeldt Michiel nog maar eens dat ‘de chowchow de enige hond is die zelf buiten plast’. Hij noemt het ook ‘het leukste nieuws van vandaag’.

Daarnaast kochten ze het hondje volgens GAIA bij een broodfokker, en die hebben het vaak niet goed voor met zijn/haar/hun honden. De dierenrechtenorganisatie deelde op Facebook onderstaand bericht en schreef erbij: ‘Twee YouTube-“sterren” vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen…’. Die onthulling zorgde voor bakken kritiek van anderen. In de reacties staat er bijvoorbeeld te lezen: ‘Echt jammer dat jullie dierenmishandeling promoten.’

Twee YouTube”sterren” vinden er niet beter op dan een puppy te gaan kopen bij een broodfokker en dat integraal te filmen…

Geplaatst door GAIA – Global Action in the Interest of Animals op Zondag 10 januari 2021

Slechte boodschap

De video werd al meer dan 400.000 keer bekeken. Céline en Michiel hebben een voornamelijk heel jong doelpubliek en geven op deze manier een slechte boodschap. Ondertussen postte het koppel een nieuwe video op hun kanaal waarin ze de chowchow, die de naam Trixie kreeg, trucjes leren en waarin ze ook reageren op de mediastorm waarin ze terecht zijn gekomen.

Die reactie luidt als volgt: ‘Ondertussen hebben wij vernomen dat wij Trixie aangekocht hebben bij een broodfokker. Wij wisten totaal niet wat een broodfokker was.’ Ze geven toe dat ze een fout hebben gemaakt door Trixie daar aan te kopen. ‘Voor alle duidelijkheid, wij staan niet achter de praktijken die daar gebeuren. Wij steunen die ook totaal niet.’ Ze zeggen ook dat ze zich geïnformeerd hebben, maar niet genoeg. ‘Mensen maken fouten, en wij zijn ook gewoon mensen, dus onze excuses daarvoor’, zegt Michiel. Ondertussen hebben ze Trixie ook laten checken bij de dierenarts en zou de chowchow helemaal in orde zijn.

Verder vermelden ze dat een andere YouTuber dezelfde fout heeft gemaakt, en geven ze in de video nog een lijst van GAIA mee zodat anderen niet dezelfde fout maken. In het document zie je duidelijk de verschillen tussen een broodfokker (slechte kweker) en een goede kweker. Zo heeft een slechte kweker bijvoorbeeld meer dan twee verschillende rassen te koop en is er een constant aanbod aan pups. Wil je meer weten over broodfokkers en hoe je ze herkent? Je leest er alles over op Flair.be.

Adopteren

Uiteraard is het dus belangrijk om te checken of de kweker goed of slecht is. En dus zeker niet bij een broodfokker een puppy aan te kopen. Maar nog beter is om altijd eerst bij het dierenasiel langs te gaan om te kijken of je daar geen hondje kan adopteren. Daar zitten namelijk heel wat lieve viervoeters die een warme thuis zoeken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.