Home Celebs Celeb News ‘Outer Banks’-acteur Chase Stokes spreekt met Keke Palmer over mentale gezondheid

‘Outer Banks’-acteur Chase Stokes spreekt met Keke Palmer over mentale gezondheid

'Ik ben heel eerlijk over het feit dat ik altijd naar therapie ga. Ik doe het elke week.'

chase stokes
© Getty

‘Hustlers’-actrice Keke Palmer had voor het programma ‘SSK At Home’ onlangs een videogesprek met ‘Outer Banks’-acteur Chase Stokes over onder andere mentale gezondheid. Daarin bespreekt hij het belang van therapie.

Met ‘SSK At Home‘ zetten Keke Palmer, Michael Strahan en Sara Haines hun talkshow tijdens de lockdown verder. Onlangs was niemand minder dan ‘Outer Banks‘-acteur Chase Stokes aan de beurt. Hij had het met Keke over hoe hij omgaat met de quarantaine, over zijn rol in de nieuwe Netflix-serie, maar vooral over mentale gezondheid.

Mental Health Awareness Month

Toen Chase en Keke elkaar spraken in mei was het Mental Health Awareness Month. De ‘Outer Banks’-acteur was sinds enkele weken voor het gesprek ook ambassadeur geworden voor de mentale gezondheidsorganisatie Bring Change to Mind. Daarover had hij het volgende te zeggen: ‘Ik ben super enthousiast om er deel van uit te maken. Het enige wat ik wil zeggen over mentale gezondheid is dat als je fysiek gewond bent, je naar de dokter gaat en je hulp krijgt. En we moeten mentale gezondheid op dezelfde manier behandelen. Of je nu ADD (Attention Deficit Disorder) , anxiety, depressie of BPD (Borderline Personality Disorder) hebt, je moet het op dezelfde manier behandelen zoals wanneer je een bot breekt. Je moet naar de dokter gaan en hulp krijgen.’

Therapie en anxiety 

Chase vertelt ook dat hij zelf naar therapie gaat. ‘Ik ben heel eerlijk over het feit dat ik altijd naar therapie ga. Ik doe het elke week. Het is een geweldig hulpmiddel om te praten over emoties en die ook te voelen. Ik denk dat nu een mooi moment is, want we hebben de tijd om aanwezig te zijn bij onszelf en onze emoties.’

Daarnaast praat hij ook openlijk over zijn strijd met anxiety. ‘Ik probeer het weg te duwen en te doen alsof het er niet is, maar nu leer ik dat dit het perfecte moment is om het te ervaren, eruit te leren, ermee te groeien en het te accepteren dat dit deel van mij uitmaakt en ik niet beschaamd zou moeten zijn om erover te praten of het te voelen.’ De rest van het gesprek tussen Chase Stokes en Keke Palmer kan je hieronder bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.