Home Celebs Celeb News Cole Sprouse en Lili Reinhart reageren op beschuldigingen van seksuele aanranding

Cole Sprouse en Lili Reinhart reageren op beschuldigingen van seksuele aanranding

De persoon in kwestie beschuldigde ook andere 'Riverdale'-acteurs, maar gaf achteraf toe dat dat leugens waren.

Cole Sprouse aanranding
© Getty

Afgelopen weekend werden Cole Sprouse, Lili Reinhart, Vanessa Morgan en KJ Apa allemaal beschuldigd van seksuele aanranding. Nu hebben Cole en Lili gereageerd op die beschuldigingen.

Een Twitter-gebruiker @Victori66680029, die in juni 2020 haar account heeft aangemaakt en dus ook nog geen andere berichten heeft, deelde op 21 juni een verhaal dat Cole Sprouse haar in 2013 zou aangerand hebben.

Niet lang daarna kwamen ook gelijkaardige accounts, ook opgesteld met een meisjesnaam en reeks cijfers, met verhalen over Coles ‘Riverdale’-collega’s Lili Reinhart, KJ Apa en Vanessa Morgan. Een van die accounts schreef daarna het volgende: ‘Do you see how easy it is to lie and you guys will believe it? Vanessa Morgan and Kj Apa didn’t do jack s**t. You will believe anything.’ De statements over KJ Apa en Vanessa Morgan bleken dus vals te zijn, en hadden als bedoeling aan te tonen hoe snel men verhalen gelooft.

Nu zou ook de eerste beschuldiging, gericht naar Cole Sprouse, vals zijn. Volgens een Twitter-gebruiker komen alle tweets van eenzelfde IP-adres en zouden dus alle vier de acteurs onschuldig zijn.

Dit is geen leugen die je zomaar de wereld kan insturen. Het kan echte slachtoffers ervan weerhouden om hun verhaal te doen. Ondertussen zijn Cole Sprouse, Lili Reinhart en de andere ‘Riverdale’-acteurs via Twitter ingegaan op de uitspraken.

Echte slachtoffers

Zo liet Cole in een reeks tweets weten dat hij zulke beschuldigingen zeer ernstig neemt en dat hij zal samenwerken met de juiste teams om het tot op de bodem uit te zoeken. Hij voegde er ook aan toe dat valse beschuldigingen veel schade berokkenen aan echte slachtoffers. ‘Ik zou nooit proberen iemand het zwijgen op te leggen. Ik moedig mensen aan om de beschuldigingen zelf te onderzoeken, aangezien de gedetailleerde gebeurtenissen niet waar zijn.’

Ook Lili Reinhart zweeg niet en liet van zich horen over de situatie op Twitter. Ze hoopt dat dit echte overlevers niet zal ontmoedigen om over hun ervaringen te vertellen.

‘Riverdale’-collega Madelaine Petsch reageerde ook in tweet op de gebeurtenissen. Zo vertelt ze dat ze als slachtoffer van seksueel misbruik verstoord is en dat de hele situatie walgelijk is.

Heb je vragen over seksuele aanranding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Via de website van 1712 kan je chatten, bellen of mailen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.