Home Celebs Celeb News COOL: dit Belgisch meisje mocht de cover van het nieuwe boek van...

COOL: dit Belgisch meisje mocht de cover van het nieuwe boek van Kendall en Kylie Jenner ontwerpen

Kendall
Foto: @louise_mertens (via Instagram)
Vandaag verschijnt Time of the Twins, de nieuwste roman van de zusjes Kendall en Kylie Jenner. De cover is alvast prachtig, en dat hebben we te danken aan Louise Mertens uit Antwerpen. Zij mocht die namelijk ontwerpen.

Kendall (21) en Kylie (19) Jenner kennen we natuurlijk al langer. Maar wist je dat de beroemde halfzusjes van Kim Kardashian naast modellen en modeontwerpers ook romanschrijvers zijn? Hun eerste boek, Rebels: City of Indra: The Story of Lex and Livia, was helaas een flop.

Toch brengt het duo vandaag een vervolg uit op de scifiroman. Voor Time of the Twins: The Story of Lex and Livia schakelden Kendall en Kylie de hulp in van ghostwriters Elizabeth Killmond-Roman en Katherine Killmond. De cover is van de hand van Louise Mertens, een 27-jarige graficus uit … Antwerpen.

It was an honor to work for Kendall & Kylie Jenner. Cover Design Book release: Nov 15 – NYC ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #louisemertens #studiolouisemertens #reganarts #lexandlivia #timeofthetwins #bookcover #coverdesign #kendalljenner #kyliejenner #kardashians #thekardashians #keepingupwiththekardashians #newyork #kendallandkylie #kylieandkendall

A post shared by LOUISE MERTENS (@louise_mertens) on

Gevonden via Google

Hoe de beroemde realitysterren bij Louise terechtkwamen? Google, natuurlijk. ‘Ze tikten de trefwoorden digital, scifi, futuristic, fashion en art in’, vertelde ze afgelopen weekend in Sabato, het weekendmagazine van De Tijd.

Ik heb Kendall en Kylie zelf nooit ontmoet.

‘Internet is één groot portfolio, een soep van mensen mét, maar ook zonder talent. Ze selecteerden een reeks artiesten en kozen uiteindelijk mij voor de opdracht. In juni kwam hun aanvraag binnen via Regan Arts, een boekenfonds van uitgeverij Phaidon in New York. Ik heb de Jenners zelf nooit ontmoet.’

Foto: Louise Mertens

Scificollage met stockbeelden

‘Eerst was het plan om een fotoshoot te doen. Maar dat lukte niet, gezien de korte deadline. Omdat ze een scificollage wilden, besloten we met stockbeelden te werken. Met tientallen foto’s over en door elkaar creëerde ik een visueel beeld van de zusjes. Ze moesten erop lijken, maar ergens ook weer niet. Want hun roman is ook een fictief verhaal’, aldus Louise.

Ik begrijp dat ze, gezien hun naam, alles gedaan krijgen wat ze willen. Onder hun voorwaarden. Maar waarom niet?

Ondanks het feit dat het boek op tienduizenden exemplaren gedrukt zal worden, verwacht de jonge grafisch vormgeefster niet rijk te worden van deze opdracht. ‘De opdracht is verrassend vlot verlopen. Ik begrijp natuurlijk dat ze, gezien hun naam, alles gedaan krijgen wat ze willen. Onder hun voorwaarden. Maar waarom niet? Wie zou het niet doen? En dat weten zij natuurlijk ook.’

Eerder werd Louises unieke visuele stijl – foto’s bewerkt met Photoshop in combinatie met analoge toevoegingen zoals bladgoud, water, Chinese inkt, papier, scans of spray – opgepikt door het Belgische juwelenlabel Karolin Studio en zangeres Noémie Wolfs, voor wie ze een albumcover mocht ontwerpen.

‘Voor hetzelfde geld is het succes morgen afgelopen.’

Maar naast haar schoenen lopen, is niet Louises stijl. ‘Voor hetzelfde geld is het succes morgen afgelopen’, zegt ze. ‘Ik wil liever slim zijn dan me te laten meeslepen. Een grote dromer ben ik, maar ook een enorme realist. Ik wil met de voeten op de grond blijven. Mijn vriend Philippe Ben Mohamed helpt me daarbij. Zonder hem was ik niet zo snel gegroeid als nu.’

Het boek Time of the Twins is vanaf vandaag uit bij Regan Arts. Ontdek meer van Louises werk hier. Louise volgen op Instagram kan hier.

Bron: Sabato

Nog meer Belgisch talent: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.