Home Celebs Celeb News Demi Lovato praat in documentaire over beide keren dat ze seksueel misbruikt...

Demi Lovato praat in documentaire over beide keren dat ze seksueel misbruikt werd

Ze vertelt haar verhaal in de hoop dat anderen hetzelfde zullen doen.

demi lovato seksueel misbruik
© Getty

Aan de hand van de trailer van ‘Dancing with the Devil’ wisten we al dat Demi Lovato in die documentaire eerlijker dan ooit zou zijn. Nu is gebleken dat ze daarin openlijk spreekt over beide keren dat ze seksueel misbruikt werd, op haar vijftiende en op de nacht van haar overdosis.

Demi Lovato‘s documentaire ‘Dancing with the Devil’ ging deze week op het SXSW-filmfestival in première voor die vierdelige reeks op 23 maart uitkomt op YouTube. Volgens Cosmopolitan spreekt de 28-jarige zangeres daarin openlijk over toen ze seksueel misbruikt werd in 2018, op de nacht dat ze een overdosis had. Ze werd verkracht en daarna naakt achtergelaten.

‘Ik heb niet alleen een overdosis genomen. Er werd misbruik van mij gemaakt. Toen ze me vonden, was ik naakt en blauw. Ik werd letterlijk voor dood achtergelaten nadat hij misbruik van mij had gemaakt.’ Al geeft de zangeres toe dat ze het eerst als wederzijdse toestemming zag, omdat ze zich herinnerde dat hij bovenop haar zat. ‘Het was pas een maand na de overdosis dat ik besefte dat ik niet in staat was om toestemming te geven’, aldus Demi.

Als tiener

Door haar verhaal over 2018 te doen, brengt ze nu – dertien jaar na de feiten – ook voor het eerst naar buiten dat ze op haar vijftiende, toen ze nog maagd was, ook seksueel misbruikt werd. Door wie zegt ze er niet bij, maar het was wel iemand die ze achteraf nog constant moest zien. Vermoedelijk gaat het dus om een voormalige collega met wie ze toen aan een Disney Channel-film werkte. ‘Als tiener zat ik in een heel gelijkaardige situatie. Ik verloor mijn maagdelijkheid in een verkrachting. Ik maakte deel uit van de Disney-groep die publiekelijk had gezegd dat ze zouden wachten tot het huwelijk. Ik had niet die romantische eerste keer. Dat was het niet voor mij – dat suckte.’ Haar verkrachting lag ook aan de basis van haar eetstoornis en zelfverminking. ‘Toen moest ik die persoon heel de tijd zien, dus ik stopte met eten en ging ermee om op andere manieren.’

Ze vond het moeilijk om te accepteren dat het een verkrachting was toen het gebeurde. ‘We papten met elkaar aan, maar ik zei: “Hé, dit gaat niet verder. Ik ben maagd en ik wil het op deze manier niet kwijtraken.” En dat kon ze niet schelen, ze deden het toch.’ Ze gaf zichzelf dan ook de schuld. ‘Ik zei tegen mezelf dat het mijn schuld was, want ik ging nog steeds met hem de kamer in. Ik heb nog steeds met hem aangepapt.’ Ze vertelde het aan volwassenen, maar de dader kwam er gewoon mee weg. Hij mocht nog steeds met de film meedoen volgens Demi.

Anderen helpen

De reden waarom het 28-jarig talent nu naar buiten komt met beide verhalen, is omdat ze op die manier hoopt dat anderen hetzelfde zullen doen. ‘Ik kom naar voren over wat er met me is gebeurd, omdat iedereen die het overkomt absoluut zijn stem moet gebruiken als ze kunnen en zich daar prettig bij voelen’. Ze vertelt er volgens Cosmopolitan ook bij dat vrouwen doorgaans meer onderdrukt zijn dan mannen, zeker op die jonge leeftijd, en dat sommige mensen het niet als verkrachting zouden zien, zeker nadat ze net had aangekondigd dat ze een beloftering had.

Wie het slachtoffer is van seksueel misbruik of nood heeft aan iemand om mee te praten, kan anoniem en gratis bellen naar Tele-onthaal via het nummer 106. Op www.tele-onthaal.be kan je ook chatten met een hulpverlener. Bij vragen over geweld kan je terecht bij 1712. Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem en gratis bellen naar de zelfdodingslijn via het nummer 1813. Op www.zelfmoord1813.be kan je ook chatten met een hulpverlener.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.