Home Celebs Celeb News Eric uit ‘Sex Education’ was een tijdje dakloos: ‘Ik leefde constant in...

Eric uit ‘Sex Education’ was een tijdje dakloos: ‘Ik leefde constant in angst’

Wij hebben zoveel respect voor de acteur!

© Netflix

Yes, het tweede seizoen van ‘Sex Education’ staat sinds vrijdag op Netflix en dat betekent dat we weer acht afleveringen lang kunnen genieten van de (seksuele) avonturen van Otis, Maeve en Eric. Die laatste bolleboos is ons favoriete personage, en al zeker nu we weten wat voor een dappere acteur Ncuti Gatwa (27) is!

Op zijn 21ste besloot Ncuti om vanuit Schotland op zijn eentje naar Londen te verhuizen, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. In een interview met de krant The Big Issue praat de acteur voor het eerst over zijn leven vóór de razendpopulaire serie ‘Sex Education’, en dat zag er niet altijd even rooskleurig uit. Hij had het in de hoofdstad namelijk heel moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en was zelfs een tijdje dakloos. Hij leefde maar liefst vijf maanden op straat.

‘Ik wilde niet herkend worden’

‘Ik was altijd aan het werk, maar ik vond het nog steeds onmogelijk om te overleven in Londen, omdat het daar zo duur is. Je moet kunnen eten, je huur betalen en vrije dagen vinden om toch nog op auditie te kunnen gaan’, vertelt hij. ‘Ik mocht normaal gezien bij iemand intrekken, maar dat ging op het laatste nippertje niet door. Zo belandde ik op straat en werd ik dakloos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was, werkte Ncuti in het chique warenhuis Harrods waar hij dagelijks met rijkdom en weelde geconfronteerd werd. ‘Ik had schrik dat ze me voor gek zouden verklaren. Ik wilde door de klanten niet herkend worden op straat en leefde constant in angst. Het deed mij beseffen dat er hoogstwaarschijnlijk heel veel mensen in hetzelfde schuitje zaten. Mensen die dag en nacht werken, maar zich geen eigen woonplaats kunnen veroorloven.’

Daarom besloot de acteur onlangs om ambassadeur te worden van Centrepoint, een vzw die zoveel mogelijk jongvolwassene daklozen probeert op te vangen. ‘Het is pijnlijk om te beseffen dat er heel veel jongeren in armoede leven, terwijl ze boordevol talent zitten’, vertelde hij. Ncuti had zijn eigen dromen bijna opgegeven en heeft zijn acteercarrière naar eigen zeggen dan ook helemaal aan zijn vriend Tanner te danken. Met de tien pond die hij van Tanner mocht lenen, kon hij met de metro naar de audities van ‘Sex Education’ rijden. Hij is hem daar eeuwig dankbaar voor. En wij ook, natuurlijk!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.