Home Celebs Lana Condor worstelde met haar mentale gezondheid na het succes van ‘To...

Lana Condor worstelde met haar mentale gezondheid na het succes van ‘To All The Boys’

'Ik kwam 's avonds thuis en ik kon gewoon niet praten. Ik kon niet eten. Ik kon niet slapen.'

Lana Condor
© Getty

Terwijl wij vol ongeduld op het derde (en jammer genoeg ook laatste deel) van ‘To All The Boys’ wachten, blikt Lana Condor alvast terug op haar tijd als Lara Jean in de Netflixhit. Zo vertelt de 23-jarige actrice in een interview hoe ze met haar mentale gezondheid worstelde vlak na de release van de eerste film.

Toegegeven, we hebben allemaal een zwak voor mierzoete liefdesverhalen. Zeker als die nog eens een komische noot bevatten. Toen ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ in 2018 op Netflix verscheen, was de film dan ook meteen een schot in de roos. Al had Lana Condor dat succes absoluut niet zien aankomen. ‘De film werd veel beter ontvangen dan ik me in mijn wildste dromen had kunnen voorstellen’, zo vertelt de actrice in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Self. Hoewel Condor uiteraard dankbaar was voor de positieve reacties, eiste het ook zijn tol.

De keerzijde van het succes

‘Ik zei gewoon ja op alles, omdat het een unieke kans is, en je wil er ook van profiteren. Je wil het gevoel hebben dat je alles volledig omarmt. Maar ik heb me mentaal nog nooit zo vreselijk gevoeld als toen’, aldus Lana. De actrice had bij de release van de film ook een rol in de reeks ‘Deadly Class’, eentje die bovendien mijlenver verwijderd was van het bubbly personage van Lara Jean. ‘Ik was zo opgebrand… Ik kwam ‘s avonds thuis en ik kon gewoon niet praten. Ik kon niet eten. Ik kon niet slapen. Ik stond te trillen als ik naar bed ging en trilde als ik wakker werd, omdat er zoveel prikkels waren.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @lanacondor

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Uiteindelijk heeft Lana Condor tijdens een telefoongesprek aan haar team durven toegeven dat het niet goed met haar ging. ‘Ze reageerden in eerste instantie dan ook geschokt, omdat niemand wist wat er gaande was’, vertelt ze. De actrice benadrukt dan ook dat het belangrijk is om lief voor jezelf te zijn en jezelf te durven openstellen. ‘Je hoeft dit niet alleen te doorstaan. Als je je openstelt, is er een kans dat iemand zich herkent in jouw verhaal en je advies kan geven.’

Lana’s vriendje Anthony, waarmee ze al vijf jaar een koppel vormt, was een enorme steun voor haar. Uiteindelijk nam ze tijd voor zichzelf en ruilde ze ook haar huis in het drukke Hollywood in voor eentje in Seattle. Iets wat enorm veel rust bracht in haar leven.

Heb jij het even moeilijk? Zit je niet lekker in je vel? Dan kan je terecht op awel.be of kan je gratis bellen naar 102

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.