Home Celebs Celeb News Lili Reinhart over depressie van de afgelopen maanden: ‘Ik kon het licht...

Lili Reinhart over depressie van de afgelopen maanden: ‘Ik kon het licht niet zien’

Velen denken dat haar quotes over haar breuk gaan, maar de 'Riverdale'-actrice zette die misvatting snel recht via Twitter.

Lili Reinhart depressie
© Getty

Lili Reinhart heeft zopas in een interview verteld over haar depressie van de afgelopen maanden. Velen denken dat haar quotes over haar breuk gaan, maar de ‘Riverdale’-actrice zette die misvatting snel recht via Twitter.

Twee spannende projecten van Lili Reinhart worden binnenkort met de wereld gedeeld. De nieuwe film ‘Chemical Hearts waarin ze de hoofdrol speelt, komt uit op 21 augustus. Daarnaast lanceert ze eind september eindelijk ook haar gedichtenbundel ‘Swimming Lessons. In een interview met de Amerikaanse entertainmentwebsite Refinery29 vertelt ze over die twee projecten, maar ook over haar depressie.

Zo spreekt ze bijvoorbeeld over hoe ze pas tijdens de pandemie kon nadenken over alles wat er gebeurd is sinds ze de rol van Betty Cooper scoorde in ‘Riverdale’. ‘Dit was de eerste keer in vier jaar dat ik in staat was om te stoppen en de immense levensveranderingen die ik ben ondergaan te verwerken’, vertelt ze.

Zwarte tunnel

Lili vertelt ook dat ze het gevoel had dat ze ‘in een zwarte tunnel zat waaraan nooit een einde leek te komen’. ‘Ik kon het licht niet zien. Ik had zoiets van “Ik heb het gevoel dat ik aan het sterven ben”. Het was verdomd ruig, en er is geen andere manier dan er gewoon door te gaan.’ Naar eigen zeggen nam ze in tegenstelling tot anderen het minst bewandelde pad en ging ze gewoon om met haar problemen in plaats van een toevlucht te zoeken in bijvoorbeeld seks, eten en drank. ‘Ik moest mijn eigen pijn frontaal onder ogen zien’, aldus de ‘Riverdale’-actrice.

Maar het interview werd volgens Lili Reinhart al snel uit zijn context getrokken alsof het over haar breuk gaat, terwijl ze het naar eigen zeggen wel degelijk over haar depressie heeft waarmee ze de afgelopen maanden worstelde. Ze trok dan ook naar Twitter om die misvatting recht te zetten. ‘Ik zou nooit zo openhartig spreken over zoiets persoonlijks als een relatiebreuk. Dat is ongelooflijk privé. Ik was bezig over mijn depressie.’ Het volledige openhartige interview kan je zelf hier lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.