Home Celebs Celeb News Sasha Pieterse uit ‘Pretty Little Liars’ schrijft open brief aan haters over...

Sasha Pieterse uit ‘Pretty Little Liars’ schrijft open brief aan haters over body shaming

Sasha Pieterse
Foto: @sashapieterse27 (Instagram)
De Zuid-Afrikaanse actrice Sasha Pieterse (aka Alison DiLaurentis uit Pretty Little Liars) schreef een open brief waarbij ze haters lik op stuk geeft die kritiek hebben op haar lichaam en gewicht. Right on, sister! 

“Ben jij zwanger ofzo?”

Sasha lijdt aan een hormonale aandoening en waardoor ze last heeft van gewichtsschommelingen. Dat was haar volgers niet ontgaan en sommigen vonden het nodig om kwetsende commentaren achter te laten op Instagram à la “Ben jij zwanger, ofzo?”.

De 20-jarige actrice had er schoon genoeg van en schreef onderstaande open brief die ze deelde op Instagram. In de brief doet ze haar verhaal en roept ze vrouwen op om van zichzelf te houden. We couldn’t agree more, Sasha!

“Ik heb beslist om van mezelf te houden zoals ik ben”

“Ik denk dat jezelf echt graag zien een van de moeilijkste dingen is die we als mens kunnen doen. We leven in een wereld die werkelijk teert op onzekerheden. Vooral vrouwen worden op hun uiterlijk beoordeeld, of ze nu in de schijnwerpers staan of niet. We zijn onbewust zo gevormd dat we ons zelfvertrouwen enkel kunnen baseren op hoe mensen ons positief of negatief bekijken. Dit is ongelofelijk destructief. Ik leerde al snel dat als ik het in deze industrie wou maken, ik een olifantenhuid moest kweken. Ik heb altijd met mijn gewicht geworsteld en in mijn vroege tienerjaren realiseerde ik me al dat gezondheid van groot belang is. Mijn hele denken en levensstijl veranderde in positieve zin en ik was gelukkig en blij met hoe ik er uitzag.”

We leven in een wereld die werkelijk teert op onzekerheden.

“Dan kwam er een breekpunt en mijn lichaam begon drastisch te veranderen en omdat ik dit werk doe, werden al die veranderingen gedocumenteerd. Ik kreeg het hard te verduren op sociale media. Sommige mensen werden zelfs boos omdat ik was bijgekomen, mensen maakten me uit en lachten met mij, maar het was maar toen sommigen begonnen te veronderstellen dat ik zwanger was dat ik besliste er iets op te zeggen.”

Als je jezelf niet graag leert zien, zul je je leven lang jagen op mensen die je ook niet graag zullen zien.

“Ongeveer op hetzelfde moment kwam ik te weten dat mijn hormoonspiegel verstoord was en besliste ik om dat nieuws openbaar te maken. Veel mensen reageerden goed en ik kreeg steun van velen in de industrie. Maar dat betekende niet dat de commentaren verdwenen, er werd integendeel zelfs nog meer over gesproken. Het stoorde me dat zoveel vrouwen me veroordeelden voor iets waar we allemaal mee worstelen.”

Verlaag jezelf niet tot het niveau van mensen die zelf weigeren te groeien.

“We leerden allemaal van onze ouders om mensen te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden, maar ik denk dat we soms zelfs onszelf niet behandelen zoals we zouden moeten worden behandeld. Ik besliste op dat moment om van mezelf te houden zoals ik ben. Verlaag jezelf niet tot het niveau van mensen die zelf weigeren te groeien. Als je jezelf niet graag leert zien, zul je je leven lang jagen op mensen die je ook niet graag zullen zien. Eet zoals je van jezelf houdt. Beweeg zoals je van jezelf houdt. Spreek zoals je van jezelf houdt. Gedraag je zoals je van jezelf houdt. Hou van jezelf.”

🌸

A post shared by Sasha Pieterse (@sashapieterse27) on

Bron: Het Nieuwsblad

Nog meer nieuws over de actrices uit Pretty Little Liars: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.