Home Celebs SAY WHAT?! Zo veel poen schept Kylie Jenner per post op Instagram

SAY WHAT?! Zo veel poen schept Kylie Jenner per post op Instagram

Hoewel Selena Gomez meer volgers heeft, zou Kylie Jenner meer geld waard zijn op Instagram.

kylie jenner
Foto: @kyliejenner via Instagram

We zijn niet bepaald verrast te ontdekken dat Kylie Jenner (20) gigantisch veel geld verdient met haar Instagramaccount. Maar toen we hoorden hoeveel poen ze er exact mee schept, vielen wij toch even van onze stoel.

D’Marie Analytics, een Amerikaans studiebureau dat onderzoek doet naar sociale media en de cijfers daarachter, ondervond dat Kylie sinds de geboorte van dochter Stormi in februari plots veel meer volgers heeft.

Meer nog: de 20-jarige Jenner zou momenteel de meest waardevolle influencer zijn op sociale media. De officiële geboorteaankondiging van Stormi werd met net geen 18 miljoen likes de meest gelikete foto in de geschiedenis van Instagram. Daarmee stootte Kylie Beyoncé van de troon, wiens zwangerschapsaankondiging iets meer dan 11 miljoen likes opleverde.

stormi webster 👼🏽

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Sorry, Selena!

Hoewel Selena Gomez nog steeds het grootste aantal Instagramvolgers heeft – Selena heeft er 136 miljoen, Kylie heeft er 108 miljoen – is Kylie momenteel toch de meest waardevolle influencer vanwege de manier waarop ze sociale media gebruikt. Zo is Kylie bijvoorbeeld veel actiever op Instagram en Instagram Stories.

Kylie heeft minder volgers dan Selena Gomez, maar oefent wel meer invloed uit vanwege de manier waarop ze Instagram gebruikt.

D’Marie Analytics zegt te letten op de verschillende statistieken, zoals het aantal volgers, de views per post, de reacties en het engagement (bijvoorbeeld klikken op een link). Op die manier berekenen ze hoeveel een influencer en diens posts waard zijn. Mochten alle posts van Kylie advertenties zijn, dan zouden ze exact 1 miljoen dollar (841.397 euro) waard zijn.

‘De waarde van een influencer schommelt, je kan het vergelijken met de beurs. Kylie is echter erg consistent met haar content, en dat zonder haar authenticiteit in gevaar te brengen’, aldus Frank Spadafora, CEO van D’Marie Analytics, in een persbericht.

Kylie & Selena 💋 #kyliejenner #selenagomez #metgala Make sure to follow me!

A post shared by Celeberity Life (@celeberity_life) on

Nog meer nieuws over de zusjes Jenner: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.