Home Celebs Celeb News Selena Gomez openhartig over depressie: ‘Ik zal het nooit overwinnen, maar dat...

Selena Gomez openhartig over depressie: ‘Ik zal het nooit overwinnen, maar dat is oké’

De zangeres spreekt ook over haar haat-liefdeverhouding met Instagram.

Selena Gomez
Foto: Alexi Lubomirski

In een recent interview met ‘13 Reasons Why‘-actrice Katherine Langford voor Harper’s Bazaar sprak Selena Gomez openhartig over haar band met sociale media, maar ook over de vrede die ze heeft met haar mentale toestand. En net om dat laatste zal 2018 een beter jaar zijn voor de ‘Wolves‘-zangeres.

Selena Gomez is altijd eerlijk geweest over haar mentale toestand. In januari besefte de zangeres dat ze een meer proactieve aanpak nodig had om met haar depressie om te gaan en zocht ze in stilte een behandeling voor haar problemen. Toch realiseert ze zich ook dat ze het misschien nooit volledig zal overwinnen.

Het is een strijd die ik zal moeten aangaan voor de rest van mijn leven en daar heb ik vrede mee.

Depressie en angst

In een interview met ‘13 Reasons Why‘-ster Katherine Langford gaf ze toe dat ze eindelijk vrede heeft met haar mentale gezondheid en dat net daarom 2018 een beter jaar zal worden. ‘Iedereen die me kent weet dat mijn gezondheid en mijn welzijn op de eerste plaats staan. Ik heb heel veel problemen gehad met depressie en angst, en daar ben ik altijd heel open over geweest. Toch heb ik niet het gevoel dat ik het ooit zal overwinnen. Het is een strijd die ik zal moeten aangaan voor de rest van mijn leven, en daar heb ik vrede mee, want ik weet dat ik mezelf kies boven wat dan ook.’

Sel gelooft dan ook dat zolang ze voor haar mentale gezondheid zorgt, alles op zijn plek zal vallen. ‘Ik begin mijn jaar met die gedachte. Ik wil ervoor zorgen dat ik gezond ben en als dat zo is, zal al de rest goed komen.’ De ‘Wolves‘-zangeres stelt ook geen doelen voor zichzelf, want ze wil niet teleurgesteld zijn als ze die niet bereikt.

Het is een fantastisch platform, maar het geeft een vals beeld van wat belangrijk is.

Instagram

Ook over Instagram had Selena heel wat te vertellen. Ze zou namelijk een haat-liefderelatie hebben met het socialemediaplatform. ‘Instagram heeft me een stem gegeven te midden van al het lawaai van mensen die mijn leven voor mij willen vertellen. Het geeft mij macht om mijn woorden en mijn waarheid te vertellen.’ Toch maakt ze zich ook zorgen over het kanaal. ‘Het enige wat mij zorgen baart, is hoeveel waarde mensen van mijn leeftijd hechten aan sociale media. Het is een fantastisch platform, maar op veel manieren geeft het jonge mensen, inclusief mezelf, een vals beeld van wat belangrijk is. Ik heb er dus een enorm complexe band mee, waarschijnlijk een van de moeilijkste.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.