Home Celebs Celeb News Shawn Mendes over hoe anxiety zijn relatie bijna verpestte: ‘Ik wilde niet...

Shawn Mendes over hoe anxiety zijn relatie bijna verpestte: ‘Ik wilde niet zwak lijken’

Shawn Mendes was onlangs te gast bij Zane Lowe voor Apple Music om te praten over 'Wonder', maar ook over Camila Cabello.

Shawn Mendes anxiety
© Getty

Shawn Mendes was onlangs te gast bij Zane Lowe voor Apple Music. Daar sprak hij niet enkel over zijn nieuwe album ‘Wonder’, maar ook over zijn relatie met Camila Cabello en hoe die bijna op de klippen liep door iets dat vast heel herkenbaar zal zijn voor velen: anxiety.

Er zijn heel wat celebs die openlijk praten over mentale gezondheid en daarmee ook anderen inspireren. Shawn Mendes is daar een van. Naar het einde toe van het interview vertelt de ‘Wonder‘-zanger dat hij op een gegeven moment in zijn relatie schrik had om zwak over te komen. ‘Ik heb mezelf altijd gezien als een hele kwetsbare kerel. Ik was de kerel die “In My Blood” schreef. Ik ben de kerel die over anxiety praat. Ik ben cool, ik ben gevoelig, ik ben kwetsbaar, ik heb mezelf altijd op die manier gezien tot ik een vriendin had waar ik serieus mee was, dan pas heb ik beseft hoe bang ik was om de zwakke man te zijn’, aldus Shawn.

Geen communicatie

Hij durfde bij Camila Cabello dan ook zijn gevoelens niet te uiten, en verpestte het daardoor bijna met haar. ‘Het was zo gek. Er was een maand dat ik zelfs amper nog kon communiceren, omdat ik zo worstelde met angst en ik wilde niet dat ze mij zwak zag. En ik stond op het punt onze relatie te verpesten.’ Maar ze zijn er uitgekomen. ‘Alles begint te bouwen en te groeien en sterker te worden en de wortels versterken, en je kijkt rond en je denkt: Oh sh*t. Moed. Dat is moed. Dat is kracht.’

Daarover zingt hij ook in zijn nieuwe nummer ‘Wonder‘: ‘In de tweede strofe zeg ik: “Ik vraag me af, wanneer ik ween in mijn handen. Ik ben geconditioneerd om het gevoel te hebben dat ik daardoor minder een man ben.” Ik vraag het mijn niet af, ik weet het, ik weet waarom ik me zo voel. Het is conditionering. Honderden jaren conditionering dat mannen niet huilen. En ik weet zeker dat zoveel mannen mooie dingen hebben verpest door het feit dat ze denken dat ze niet mogen huilen.’

Het volledige interview, dat 45 minuten duurt en een heel persoonlijk gesprek is over andere zijn muziek, anxiety, Justin Bieber en over zijn relatie, kan je hieronder bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.