Home Celebs Celeb News NO WAY: Shay Mitchell werd vroeger gepest om haar looks

NO WAY: Shay Mitchell werd vroeger gepest om haar looks

Shay Mitchell
Foto: Instagram @shaym
Shay Mitchell kennen we nu als een zelfverzekerd, sterk meisje. Vroeger was dat wel anders, want ze werd gepest om haar uiterlijk. 

Shay is kwart Schots, kwart Iers en half Filipijns. Omdat ze opgroeide in een Canadese buurt, had de ‘Pretty Little Liars’-actrice heel veel moeite met het accepteren van haar ‘aparte’ uiterlijk. Leeftijdsgenootjes sloten haar vaak uit. Het was zelfs zó erg, dat Shay niet meer naar de refter durfde gaan. Dus at ze haar lunch dan maar op de wc. Bovendien droeg ze gekleurde contactlenzen en bleef ze zo veel mogelijk uit de zon om bleek te blijven en dus niet Aziatisch te lijken. Dat vertelde ze in een interview met Yahoo! Style.

Ik haatte vroeger m’n Aziatische afkomst, nu weet ik dat het me iets unieks geeft.

Zelfverzekerd

Nu denkt Shay niet meer aan de pesterijen, maar ze vindt het wel heel erg dat er nog steeds zoveel jongeren zijn die gepest worden. Tegen Self Magazine zei ze: ‘Bij mij stopte het als ik uit school kwam. Maar tegenwoordig gaat het pesten ook na school gewoon door via sociale media.’

De (bijna ex-)PLL-actrice wil nu graag een voorbeeld zijn voor meisjes die niet zo goed in hun vel zitten en hen bewijzen dat hun dromen wél uit kunnen komen. ‘Als jij ergens in gelooft, dan kun je dat waarmaken. Luister nooit naar anderen, maar volg je eigen pad’, raadt ze hen aan. De rol van Emily in ‘Pretty Little Liars’ was voor de 29-jarige actrice een droom die uitkwam. Zo kon ze namelijk meisjes helpen die het moeilijk hebben met hun seksualiteit. Zelf weigert Shay nog altijd te vertellen of ze op jongens, meisjes of beiden valt. Voor ons maakt het niet uit, want we houden hoe dan ook van haar!

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.