Home Celebs Celeb News Onbegrijpelijk: rapper Soufiane Eddyani verdedigt in zijn nieuwe lied een tienerpooier

Onbegrijpelijk: rapper Soufiane Eddyani verdedigt in zijn nieuwe lied een tienerpooier

Er is nooit een excuus voor het verdedigen van verkrachting en prostitutie.

Soufiane Eddyani
© YouTube

Antwerpse rapper Soufiane Eddyani heeft zijn nieuwe lied ‘Amigo’ gelanceerd. En daar zijn we absoluut geen fan van. Hij verdedigt er namelijk de bevriende rapper en tienerpooier Moreno (Bilal Aazzouti) in. Helemaal onbegrijpelijk. Zelf lijkt hij geen graten te zien in zijn actie.

Rapper en tienerpooier Moreno (Bilal Aazzouti) zit momenteel een gevangenisstraf van zes jaar uit voor de verkrachting en gedwongen prostitutie van een 15-jarig meisje. Nu heeft de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani zijn vriend verdedigd in zijn nieuwe lied ‘Amigo’. Soufiane heeft in een schriftelijke reactie aan VRT NWS zelf bevestigd dat het lied opgedragen is aan Moreno. ‘Hij is een goede vriend van mij, waarmee ik veel heb meegemaakt en die mij in zware tijden heeft gesteund’, aldus Eddyani.

Zij zijn dan misschien wel vrienden die elkaar door dik en dun steunen. Toch is er geen excuus voor het verdedigen van verkrachting en prostitutie.

Terecht kritiek

Op het lied krijgt Soufiane natuurlijk bakken kritiek. In de tekst verdedigt hij de daden van de veroordeelde rapper en verzint hij excuses voor zijn acties. Hij zingt zaken zoals ‘Hij had geen optie, hij was broke (blut). Op de plank was er geen brood’, ‘Amigo was ongeschoold’, ‘Ik onthou echt de people’ en ‘Hij is gepakt door het systeem.’

Soufiane keurt Moreno’s daden naar eigen zeggen niet goed, al laten zijn woorden iets anders uitschijnen. ‘Ik heb het zwaar gehad met de acceptatie van zijn daden, alsook met het verliezen van een dierbare vriend.’ Toch vindt de rapper dat zijn vriend een tweede kans verdient. ‘Vandaar dat ik Moreno wil steunen bij zijn terugkeer in de samenleving. Voor mij ligt de focus op onze vriendschap en niet op zijn daden.’, aldus Eddyani aan VRT NWS.

#freemoreno

Eerder verdedigde Soufiane zijn jeugdvriend ook al in een Instagrampost met de hashtag #freemoreno. N-VA-parlementslid Zuhal Demir uitte zondag haar ongenoegen over de post én het lied in een Facebookbericht.

WAAROM WORDT EEN RAPPER DIE EEN KINDERVERKRACHTER STEUNT OP KETNET GEPROMOOT?Sara Lou, een moslima uit Molenbeek,…

Posted by Zuhal Demir on Saturday, January 5, 2019

Trending

De muziekvideo staat op YouTube op nummer 1 in de trending. De rapper, met veel jonge fans, zou zijn invloed beter gebruiken voor goede dingen, en niet voor het verdedigen van een tienerpooier.


Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.