Home Celebs Celeb News 9 dingen die je nog niet wist over ‘Riverdale’-acteur KJ Apa

9 dingen die je nog niet wist over ‘Riverdale’-acteur KJ Apa

Wist je dat hij een scène heeft gespeeld met Ed Sheeran?

KJ Apa
isopix

Wij vinden het altijd tof om nieuwe dingen te ontdekken over onze favoriete celebs. Zeker als het gaat om de acteurs en actrices van ‘Riverdale‘. We stalkten Cole Sprouse en Lili Reinhart al. Vandaag is het de beurt aan hun co-ster KJ Apa.

Hij komt uit Nieuw-Zeeland

Als je ooit al eens een interview hebt gezien met KJ Apa, dan weet je dat hij een ongelooflijk sexy accent heeft. Geen gewoon Amerikaans accent, zoals de serie je zou doen vermoeden, maar een écht kiwi-accent. Hij is dus van Nieuw-Zeeland! Cool hé?

Hij is half Samoaans

Half watte? Samoa is een land in Oceanië en die afkomst heeft hij geërfd van zijn papa, een Samoaans opperhoofd. KJ vertelde in een interview met Vulture dat de Samoaanse cultuur een grote rol heeft gespeeld in zijn leven. Hij sprak als kind dan ook altijd die taal.

Zijn volledige naam is Kenati James Fitzgerald Apa

Maar iedereen noemt hem natuurlijk KJ. We vinden zijn afkorting supercool! Al klinkt Kenati ook wel héél exotisch en sexy…

Op zijn rechterschouder heeft hij een tribal tattoo

KJ Apa liet op zijn vijftiende de tattoo zetten als eerbetoon aan zijn papa samen met zijn mama en zijn zus. Zijn papa werd namelijk opperhoofd en nam de naam Tupa’i aan. Matching tattoos met een betekenis, zo lief!

Het was dankzij zijn gitaar dat hij de rol van Archie kreeg

Hij speelt al gitaar sinds zijn elfde. Hij nam zijn instrument mee naar zijn auditie voor ‘Riverdale’ en dat is een van de redenen dat hij de rol kreeg. Volgens de producers bewees die riskante zet dat KJ perfect was voor de rol van Archie.

View this post on Instagram

Only good vibes with @nicholasgalitzine

A post shared by KJ Apa (@kjapa) on

De acteur wil ook ooit zijn eigen muziek uitbrengen. Wij zijn nu al fan!

View this post on Instagram

Late night funkyness with the broski char

A post shared by KJ Apa (@kjapa) on

Het duurde 10 uur om zijn haar rood te kleuren voor ‘Riverdale’

Hij ging van donkerbruin naar rood en dat nam dus heel wat tijd in beslag. Na de opnames kleurde hij zijn lokken meteen weer normaal. In een interview vertelde hij wel dat zijn mama zijn rood haar eigenlijk leuker vond. Ze wou namelijk altijd al een ros kindje. Cute!

Als kind was hij fan van ‘The Suite Life of Zack & Cody’

In verschillende interviews vertelt hij dat hij als kind altijd keek naar ‘The Suite Life of Zack & Cody‘. Nu is Cole een van zijn beste vrienden!

Lorde negeerde hem op straat  

Blijkbaar kwam KJ Apa Lorde ooit eens tegen op straat in Nieuw-Zeeland. De zangeres zat in haar auto en dus besloot de ‘Riverdale‘-hottie eens te zwaaien, maar ze draaide gewoon haar hoofd. Toen een Twittergebruiker haar erop wees, bood ze haar excuses aan en stelde voor om thee met KJ Apa te gaan drinken.

Zijn allereerste grote rol was in een soapserie

Hij speelde de rol van Kane Jenkins in de Nieuw-Zeelandse soap ‘Shortland Street‘ voor hij zijn grote doorbraak maakte in Amerika. Hij speelde zelfs een scène met Ed Sheeran?!

Hij is een echte hondenliefhebber

Op zijn Instagrampagina vind je tientallen foto’s met schattige hondjes. Hij speelde ook de hoofdrol in de mooie en emotionele film ‘A Dog’s Purpose’.

View this post on Instagram

Puppy on set!!!

A post shared by KJ Apa (@kjapa) on

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.