Home Celebs Celeb News ‘PLL’-actrice Shay Mitchell pleegt plagiaat met haar vakantiefoto’s op Instagram

‘PLL’-actrice Shay Mitchell pleegt plagiaat met haar vakantiefoto’s op Instagram

Ze haalt ze online en doet alsof zij ze genomen heeft...

Foto: Instagram @shaymitchell

Shay Mitchell is momenteel op reis in China en deelde daar al tal van mooie kiekjes van op Instagram. Al heeft de ‘Pretty Little Liars‘-actrice die foto’s blijkbaar niet allemaal zelf genomen. Stylecaster ontdekte namelijk dat heel wat van die beelden eigenlijk door anderen genomen zijn. Shay vermeldt nochtans geen bronnen…

Plagiaat 

De foto’s van haar reis in China die Shay Mitchell op Instagram post, maken iedereen stikjaloers. Al lijken sommige beelden niet door haar genomen te zijn… Ze heeft namelijk bepaalde foto’s online gevonden en gepost op haar pagina, waardoor het lijkt alsof zij ze heeft genomen. Ook vermeldt ze nergens een bron, dus eigenlijk pleegt de actrice plagiaat.

Foutje

Shays manier van werken werd opgemerkt door het online lifestylemagazine Stylecaster toen ze een foto van de Monster Building of Montane Mansion op haar Instagram Stories postte. Daarbij maakte ze een klein foutje: ze had de cursor (links onderaan) namelijk niet gezien.

De website ging op onderzoek uit en vond op die manier nog andere beelden die de ‘Pretty Little Liars’-actrice naar haar profiel heeft gekopieerd.

Een van de foto’s is zelfs genomen in Japan, en niet in China, waar Shay momenteel verblijft. Ouch!

Eigen beeldmateriaal

Natuurlijk staat Shay vaak zelf op de foto, dus ze heeft ook eigen beeldmateriaal. Het is alleen jammer dat ze de fotograaf of bron in kwestie niet tagt of vermeldt als ze diens foto’s gebruikt. Voorlopig heeft de actrice nog niet rechtstreeks gereageerd op de commotie, maar ze postte wel een foto met als onderschrift ‘Ik was hier’. Dat is duidelijk.

I was here. Montane mansion, Hong Kong

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell) on

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.