Home Celebs Celeb News Zendaya wint Emmy voor haar hoofdrol in ‘Euphoria’ en is daarmee de...

Zendaya wint Emmy voor haar hoofdrol in ‘Euphoria’ en is daarmee de jongste winnares ooit van die award

zendaya emmy
© Getty

Zendaya kreeg een People’s Choice Award voor haar hoofdrol in ‘Euphoria’, maar greep naast een Critics’ Choice Award en werd zelfs niet genomineerd voor de Golden Globes. Maar haar fantastische prestatie wordt nu toch weer beloond! De actrice sleepte vannacht de Emmy Award voor hoofdrolspeelster in een dramaserie in de wacht. Daarmee is ze de jongste winnares ooit in die categorie.

Zendaya zette een topprestatie neer als drugsverslaafde tiener Rue in ‘Euphoria‘. Toch kreeg de actrice volgens velen niet de erkenning die ze verdiende. Tot nu. Op de 72ste editie van de Emmy Awards, die vannacht doorging, werd ze bekroond voor werk. Vorig jaar werd ‘Euphoria’ nog compleet genegeerd door diezelfde awardshow.

Jongste winnares

Dit jaar werd ‘Euphoria’ maar liefst zes keer genomineerd en sleepte de de HBO-serie in totaal drie Emmy’s in de wacht: Outstanding Original Music And Lyrics, Outstanding Contemporary Makeup (Non-Prosthetic) en Outstanding Lead Actress In A Drama Series.

Zendaya mocht die laatste prijs voor hoofdrolspeelster in een dramaserie in ontvangst nemen. Met haar 24-jarige leeftijd is ze de jongste winnares ooit in die categorie. Andere genomineerden waren Jennifer Aniston (‘The Morning Show’), Sandra Oh (‘Killing Eve’), Laura Linney (‘Ozark’), Jodie Comer (‘Killing Eve’) en Olivia Colman (‘The Crown’).

De reactie van Zendaya en haar familie, die de show van thuis uit volgden, was goud waard. Bekijk het fantastische moment waarop ze het nieuws te horen krijgt en een kleine speech houdt hieronder! De lijst van alle genomineerden en winnaars van de avond vind je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.