Home Celebs Celeb News Zita Wauters: ‘Ik ben veel braver dan Rebecca, maar het was leuk...

Zita Wauters: ‘Ik ben veel braver dan Rebecca, maar het was leuk om zo’n stoer personage te spelen!’

Zita Wauters vertelt over haar ondeugend personage Rebecca in 'Niet Schieten'.

Zita Wauters
Photo News

Vanaf 10 oktober is de Vlaamse film ‘Niet Schieten‘ te zien in de Belgische filmzalen. Ook Zita Wauters heeft een rolletje gescoord in de prent. Zij speelt namelijk de badass Rebecca. Toch is ze naar eigen zeggen helemaal niet zo rebels als haar personage.

‘Niet Schieten’, het verhaal van David Van de Steen, die 33 jaar geleden zijn ouders en zus Rebecca vermoord zag worden door de Bende van Nijvel, is vanaf 10 oktober te zien in de Belgische bioscoopzalen. In de film maakt Zita Wauters, dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, haar filmdebuut als de stoere zus Rebecca.

Kruidensigaret

Toch is Zita véél braver dan haar rebelse personage. Zo rookt Rebecca al op jonge leeftijd in de film, maar moet de actrice helemaal niets weten van sigaretten. ‘Ik vind het vies en het stinkt echt’, vertelde ze in een interview met Dag Allemaal. Zelfs de kruidensigaret die voor de film gebruikt werd, durfde ze naar eigen zeggen amper aan te raken.

Invloed

Op die kruidensigaret heeft de 13-jarige influencer trouwens ook veel commentaar gekregen. Met haar 50.000 volgers op Instagram heeft Zita een enorme invloed op andere Vlaamse jongeren en geeft ze zo het slechte voorbeeld volgens criticasters. Toch typeert volgens filmdistributeur Kinepolis die scène net de jaren 80 en heeft Zita ook geen echte sigaret met nicotine en teer gekregen, maar een kruidensigaret.

Ook op vlak van beauty lijkt Zita niet op haar personage. In de film gebruikt Rebecca veel make-up, omdat dat mode was in de jaren 80, maar zelf draagt de actrice dat niet in het dagelijkse leven. ‘Zelfs voor mijn YouTube-filmpjes draag ik geen make-up. Ik vind dat nog niet nodig, ik ben nog maar dertien’, aldus Zita. Enkel als ze op tv komt, maakt ze zich een beetje op.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.