Home D.I.Y. Fashion DIY: Geknoopte teenslippers

DIY: Geknoopte teenslippers

Draag jij meestal simpele teenslippers met dit mooie weer, en zou je je voeten niet wat meer onder de aandacht willen brengen? In deze post laat ik je zien hoe je simpele teenslippers omtovert tot echte showstoppers!


Wat heb je nodig:

  • Simpele teenslippers
  • Stofjes naar jou keuze
  • Een schaar
  • Textiellijm
  • Materialen om je teenslippers nóg leuker te maken; kralen, bloemen, strikjes etc.


Wat ik in deze DIY gebruik voor mijn teenslippers, zijn kralen, twee stoffen bloemen, zwarte stof en deze leuke, rode stof met ananasprint (extra leuk voor de zomer!)

Stap 1

Je kunt er voor kiezen om één stofje te gebruiken of meerdere. Ik gebruik de zwarte stof als onderlaag. Omdat ik de rode stof niet te strak aan ga trekken als ik ga knopen, zie je de zwarte stof eronder.

Bevestig de zwarte stof om je teenslipper, zonder te knopen: wikkel hem één keer om het stukje waar je tenen door gaan. En zorg er voor dat de stof lang genoeg is om straks de plastic bandjes van je slippers te bedekken.

Stap 2

Met de rode stof maak ik de knopen. Ik knip de rode stof doormidden omdat ik mijn ‘vlecht’ niet te dik wil hebben. Per teenslipper heb je twee van deze lange reepjes nodig.

Stap 3

Maak met de rode stof een lus en bevestig deze aan de teenslipper.
Vóórdat je de lus gaat aantrekken, bevestig je eerst het andere rode reepje om de lus heen. Je hebt nu aan het begin van je slipper twee zwarte stofreepjes en vier rode.


Stap 4

Vervolgens maak je een begin-knoopje.

Stap 5

In de afbeelding hieronder laat ik je wat duidelijker zien hoe makkelijk het is om deze knoop te maken.
In afbeelding 1 zie je dat het knoopje aan de rechterkant zit (waar de zwarte pijl naar wijst). Je begint steeds te knopen aan de kant waar dit kleine knoopje zit.
In afbeelding 2 breng je het rode stoffen draadje over de zwarte stof heen (zoals te zien bij de blauwe pijl) en sla je het linker rode reepje daar overheen (zoals te zien bij de groene pijl in afbeelding 3).

Steek vervolgens hetzelfde reepje (groene pijl) onder de zwarte stof en het bandje door, zoals te zien in afbeelding 4. Tenslotte trek je de twee rode repen zachtjes aan (afbeelding 5). Nu zie je, in afbeelding 6 dat het kleine knoopje nu aan de linkerkant zit. Dus begin je nu links te knopen.

Blijf dit patroon herhalen tot je de hele zwarte draad en de plastic bandjes hebt bedekt.

 

Stap 6

Nu je aangekomen bent bij het einde van de bandjes van je teenslipper, heb je 3 stoffen draden over die los hangen. In de onderstaande afbeelding heb ik ze genummerd.

Draadje nummer 1 stop je weg door deze tussen het uiteinde van het bandje en de slipper te stoppen. Dit doe je door deze even los te maken aan de onderkant van de slipper, de stof erdoorheen te steken, en weer vast te zetten.
Draadje nummer 2 (de zwarte) knip je voorzichtig doormidden en draadje nummer 3 laat je hangen.

Stap 7

Je kunt een simpel knoopje in de zwarte stoffen draadjes knopen of je kunt ervoor kiezen om er nog een leuke kraal tussen te schuiven.

Doe ditzelfde ook voor de overgebleven rode draad en knip de loshangende restjes na de knoop weg.

Stap 8

Je teenslippers zijn nu geknoopt en klaar. Je kunt ze zo laten of je gaat nog een stapje verder: bevestig een leuke bloem of strik op je slippers om ze extra te laten opvallen!

Ik heb ervoor gekozen om de parels van de bloemen af te knippen en er mijn eigen draai aan te geven, door de rode stof terug te laten komen in de bloem.


Rol de stof op, maak er een bolletje van, en plak deze op met de textiellijm. Druk het bolletje stof goed aan zodat deze stevig vast zit.


Nu draaien alle hoofden jouw kant op als jij straks langs het zwemband loopt met deze unieke teenslippers!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.