Home D.I.Y. Fashion DIY: Vintage Paris frame

DIY: Vintage Paris frame

Ik ben helemaal verliefd op Parijs én ik ben gek op vintage spulletjes. Ik decoreer mijn huis ook het liefst vol dingetjes in deze style. In deze DIY combineer ik de twee en laat ik zien hoe eenvoudig het is om een vintage Paris frame te maken voor aan je muur!

Dit is wat je nodig hebt:

– Een schaar
– Een zwarte stift of fineliner
– Gebruikte koffiepads of theezakjes (zorg dat deze nog vochtig zijn)

– Kranten
– Een frame/ fotolijst

Stap 1

Knip een wit vel uit op formaat van je frame, zodat deze er precies in past.

En knip allemaal artikelen uit je kranten. Het maakt niet zo veel uit wat erop staat als het maar teksten zijn. Bepaal zelf hoe groot en dik je deze wilt hebben.

Stap 2

Maak allemaal kleine propjes van je kranten knipsels. Wees vooral niet voorzichtig en maak lekker allemaal kreukels in het papier, mochten ze scheuren dan maakt dat ook niet uit. We gaan hier juist voor een “vintage look” de bedoeling is dat de kranten er oud en gebruikt uitzien!

Stap 3

Vouw je propjes open en ga vervolgens met je natte koffiepad of theezakje over de kranten heen.

Je kunt verschillende technieken gebruiken. Veeg je koffiepad over het papier voor een egaal resultaat of dep je koffiepad op de kranten voor een vlekkerig uiterlijk.

Laat ze daarna goed drogen. Je zult zien dat ze verschrompelen, kreukelen en soms zelfs een beetje scheuren. De koffie en thee vlekken geven het papier een sepia kleur.  De kranten zien er nu uit alsof je ze een paar decenia geleden gekocht hebt.

Stap 4

Nu je knipsels goed droog zijn, kun je ze in willekeurige volgorde op je witte vel neer leggen. Schuif een beetje met de kranten totdat je het gewenste resultaat hebt.

En plak ze daarna op met transparante lijm.

Stap 5

Kies een mooie tekst of inspirerende quote uit en teken deze met je zwarte stift op een vel papier. Ik heb gekozen voor de quote “Paris is always a good idea” – van Audrey Hepburn.

Knip je tekst uit en plak deze vervolgens op je “oude” kranten.  Ik kies ervoor om niet direct op de kranten te schrijven omdat ze erg kreukelig zijn en er allemaal bobbeltje op de oppervalkte liggen. Ook gaat de inkt een beetje lekken waardoor je geen mooi resultaat krijgt.

Stap 6

Lijst je nieuwe creatie in en hang hem aan de muur, of zet hem leuk neer op een plakje!

Ik had nog een vintage pagina in een tijdschrift gevonden die ik er perfect bij vind passen. De twee frames vullen elkaar goed aan en zijn een mooie aanwinst voor in mijn huis!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.