Home Beauty 5 manieren om er wat ouder en stoerder uit te zien, zónder...

5 manieren om er wat ouder en stoerder uit te zien, zónder je ouders te shockeren

Foto: Instagram @lorealhair
Je bent geen kind meer, maar ook nog niet volwassen. Maar het zou fijn zijn als je ‘r toch iets minder als het eerste en meer als het laatste zou uitzien, right? Een echte piercing of tattoo nemen is nogal drastisch – en voor je 16 jaar heb je de toestemming van je oudjes nodig – maar wij kennen wel enkele minder blijvende manieren om even een oudere, stoerdere versie van jezelf te zijn. 

1. Paarse, groene of roze haren voor een dag

Waarschijnlijk laten je ouders je je haar nog niet kleuren, laat staan in een flashy tint. En de reactie van je schooldirecteur zou ook niet mals zijn, mocht je met een knalroze coupe op de speelplaats verschijnen. Maar voor een leuk feestje in het weekend kan je je perfect roze of groene haarpunten aanmeten met de Colorista-sprays van L’Oréal. Je kan zelfs verschillende kleurtjes combineren! Na één wasbeurt zijn de pastelkleurtjes weer verdwenen, de fellere kleuren kunnen twee à drie wasbeurten nodig hebben. Je koopt de sprays bij Di en Kruidvat voor € 7,99.

2. Valse piercings

Foto’s: Reporters

Zoals we al zeiden: piercings zijn een vrij permanente beslissing – als je ze uitdoet, hou je vaak een littekentje over – dus daar denk je eerst best eens goed over na. Een tijdelijk (en pijnloos!) alternatief zijn de fake versies. Zendaya en Kylie doen het ook op rode loper-evenementen, dus waarom jij niet voor een feestje? Bij winkels zoals Claire’s en Six vind je verschillende varianten voor je neus, oren, lippen en al wat je wil. Al ben je best wel eerlijk wanneer iemand je vraagt of je ‘piercing’ echt is of niet. Zo’n leugentjes om stoer te lijken, komen toch altijd uit.

Claire’s – € 3

3. See through-stofjes met iets eronder

Delicate, doorzichtige stofjes ogen altijd volwassener. But let’s be honest: als tiener is het nogal raar om met je beha bloot te lopen, toch? (Of het als volwassene wel oké is, is nog een heel andere discussie.) Gelukkig voor jou is het nu helemaal in om doorzichtige stofjes zoals tule te combineren met andere, dikkere stofjes. Zo kan je een tulen top over een gewoon T-shirt dragen en zie je er zo cool, volwassener én klaar voor school uit. Je vindt dit seizoen heel wat see through-stofjes bij de grote modeketens.

Top met T-shirt – € 5,99 – Berschka/ T-shirt – € 3,99 – Pull & Bear/ Jurk – € 9,99 – Pull & Bear

4. Een (zonne)bril

Waarom dragen celebs altijd een zonnebril? Oké, om hun ogen te beschermen tegen de flitsen van de paparazzi én waarschijnlijk ook om wallen te verbergen, maar vooral omdat ze ‘r dan al-tijd cool uitzien. Een zonnebril pimpt elke outfit. Zolang het winter is en het dus iets té belachelijk is om met een zonnebril op je neus rond te lopen, kan je een gewone bril (al dan niet zonder sterkte) als accessoire opzetten. Brillen zijn al lang niet meer nerdy maar net een geliefd accessoire dat je look een beetje edgy maakt. Wedden dat iedereen je net een paar jaartjes ouder schat mét glasses?

post Marc

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

sus face 🤔

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

5. Plaktattoos

ouder
Foto: MonTattoo

Nog véél permanenter dan een piercing, is een echte tattoo. Om nog maar te zwijgen van de pijn! Meet MonTattoo, het Belgische merk dat super coole plaktattoos maakt die even mooi zijn als the real deal. Dat is zo omdat de fake tatoeages van MonTattoo ontworpen worden door échte tattoo artists. Of je nu gouden ananasjes, een mooie quote of bloemetjes en diertjes wil, de collectie heeft voor elk wat wils. En dat zonder dat je ervoor moet flauwvallen van de pijn. Ha-le-luja.

Allemaal € 8,95 – MonTattoo

Meer beauty- en modetips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.