Home Fashion Binnenkort geen United Brands meer op de Antwerpse Meir?

Binnenkort geen United Brands meer op de Antwerpse Meir?

United Brands
Foto: Jiri Bergs
Sportwinkel United Brands zal binnenkort wellicht zijn deuren sluiten op de Meir in Antwerpen. De reden? “De Meir is te duur“, aldus Marc Piessens, de CEO van United Brands.

De grote concept store van United Brands op de Antwerpse Meir bestaat al jaren en is de ultieme combinatie van sport en lifestyle. Het huurcontract van het pand loopt echter bijna af en zal naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd worden. De uiteindelijke beslissing zal pas vallen na de paasvakantie.

Marc Piessens, de CEO van United Brands, benadrukte in Gazet van Antwerpen dat de sportretailer wel in Antwerpen blijft. “We zijn op zoek naar een nieuwe locatie. We hebben drie mogelijke panden voor ogen, maar zijn nog in volle onderhandeling met de eigenaars. Als we verhuizen, zouden we ook met een nieuw concept komen.”

Niet alleen het veranderende koopgedrag van de consument is een van de redenen om de Meir te verlaten, de winkelstraat in Antwerpen is gewoon ook erg duur. “En we zijn niet de enige die deze mening delen”, zegt Piessens. “De leegstand op de Meir is nog nooit zo groot geweest.”

Zullen er nog andere winkels op de Meir verdwijnen dan? We’ll keep you posted! 

Nog meer retailnieuws:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.