Home Fashion HOW TO: 7 ideetjes om je kleerkast te pimpen

HOW TO: 7 ideetjes om je kleerkast te pimpen

kleerkast
Foto: We Heart It

We kunnen alleen maar dromen van een dressing à la Kylie Jenner. Zelf zullen we waarschijnlijk nooit zo’n glamorous kast hebben. Of toch wel? Wij hebben 7 tips om  je (inloop)kast een upgrade te geven!

Ready? Oh ja, zorg er wel eerst voor dat je kast wat proper ligt.

1. Koop mooie kledinghangers

Om een verzorgde kast te hebben, zijn hangers héééél belangrijk. En daarmee bedoelen we allemaal gelijke, mooie en fancy kapstokken! Tegenwoordig kan je al voor een klein prijsje gekleurde, gouden, zilveren of bronzen kledinghangers kopen in Primark, maar ook in andere winkels! Je zal er natuurlijk wel veel moeten hebben, voordat je er hebt voor ááál kleren. Maar zie het als een investering, want je kan ze later ook nog gebruiken. Zo’n hippe kapstokken zijn tijdloos. En hé, je hoeft ze niet allemaal in een keer te kopen. De meesten zitten per 5 verpakt, dus als je een pakket koopt per week of per maand ben je goed vertrokken!

Rose gold kapstokken van Primark – 5 voor €6

Deze goudkleurige hangers van Primark lijken trouwens supergoed op die van de Little Fortune‘-collectie van Yentl Keuppens. Voor vijf kapstokken betaal je €6.

Liever een meer minimalistische look? Ga dan voor witte houten hangers van IKEA! Acht stuks voor €3,99.

2. Gebruik opbergdozen, geen schoendozen

Niets is slordiger dan allemaal kapotte kartonnen schoendozen in je kast. Dat verpest meteen het beeld van je kledingkast en geeft je geen overzicht. Ga daarom voor (semi-)transparante opbergdozen. Die kan je onder andere vinden bij Action of op bol.com. Je kan ook allemaal dezelfde dozen nemen en daar een foto van het paar schoenen opplakken of je schoenen gewoon op een plank uitstallen. Ideeën genoeg!

3. Sorteer je kleren

Als je een heel minimalistische kleerkast hebt met drie basic kleuren vormt alles een mooi geheel. Maar als je zowat alle kleuren van de regenboog hebt, kan je sorteren om toch een overzicht te hebben. Sorteer bijvoorbeeld op kleur, van licht naar donker of op soort kledingstuk. Je zal zien dat het meteen een groot verschil maakt!

4. Faux fur does the trick

Leg een faux fur-tapijtje voor je kleerkast, zodat je een zachte ondergrond hebt wanneer je er uren voor staat te twijfelen. Heb je een inloopkast? Bekleed dan heel de vloer dan met zacht, fluffy tapijt.

IKEA – €9,99

5. Maak gebruik van rekken, in plaats van kasten

Ben je je oude bruine kasten beu, maar zijn nieuwe kasten te duur? Dan hebben wij dé budgetproof oplossing voor je waarmee je een duidelijk overzicht hebt. Werk met metalen kledingrekken! Je hebt al een kledingrek vanaf €9.

IKEA – €8,99

Leenbakker – €16,99

6. Upgrade je oude kasten

Je kan je oude kasten natuurlijk ook pimpen! Schilder of behang ze (met toestemming van je ouders!) in het kleur dat jij wil. Daarna kan je de kast nog opleuken met een spiegel, haakjes, fashion foto’s… Noem maar op. Be creative!

7. Wees consequent met kleuren en stijlen

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste tips die we kunnen geven: consequentie. Gooi geen tien verschillende kleuren en stijlen bij elkaar die helemaal niet samen passen. Bedenk welke look je wil voor je kast en zoek wat inspiratie op Pinterest of We Heart It. Daarna kan je eraan beginnen!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.