Home Fashion Deze 5 kledingstukken koop je beter níet in je eigen maat

Deze 5 kledingstukken koop je beter níet in je eigen maat

kledingstukken

Klinkt raar, maar het is soms beter om kledingstukken juist niet in je eigen maat te kopen. Niet omdat de maten verkeerd zijn, maar omdat het kledingstuk er dan gewoon veel beter uitziet of beter zit. Koop jij deze dingen altijd in de juiste maat?

1. Oversized kleding

Het meest logische lijkt om oversized kleding gewoon in je eigen maat te kopen, omdat het van zichzelf al groot is. Toch is dat in werkelijkheid anders. Het is vooral belangrijk dat je zulke kledingstukken eerst past voordat je ze koopt. Als je heel smal bent, kan iets wat als ‘oversized’ gelabeld staat je erin laten verdrinken, en kan je beter een maat kleiner nemen. Andersom geldt het ook: als je wat voller bent, probeer je best ook eens een groter exemplaar.

2. Sportschoenen

Dit geldt niet voor sneakers die je dagelijks draagt, maar voor schoenen waarmee je écht gaat sporten. Over het algemeen wordt het aangeraden om een halve of zelfs een hele maat groter te gaan wanneer je sportschoenen koopt. Je zal die extra ruimte na het sporten heel dankbaar zijn!

3. Jassen

Misschien heb je al weleens gemerkt dat een van je mantels moeilijk past wanneer je er een dikke trui onder draagt. Juist om deze reden is het verstandiger om jassen een maat groter te kopen. Mantels staan trouwens meestal ook beter wanneer ze een beetje ruimer zitten.

Blending in 🏚🏚🏚 #ootd #oversizedcoat #midiskirt #highwaist #messyhair

A post shared by Liene Meneve // Vizien (@liene) on

4. Mom jeans

Eén van de trends van deze tijd is zonder twijfel de mom jeans. Deze high waisted broeken horen los te zitten aan je benen, maar veel broeken die onder de naam verkocht worden, zitten meestal strak. Probeer dan eens een maatje – of zelfs twee – groter.

Today's OOTD !!! #spotthetrend#styleblogger#sassiesnob#fashionblogger #youtuber#ootd#lookbook#leatherjacket#momjeans

A post shared by YUDENLA NADIK BHUTIA (@sassie_snob) on

5. Puntige schoenen

Schoenen waarvan de voorkant een punt vormen, kunnen een ware hel voor je tenen zijn. Ze worden letterlijk in een extra smalle ruimte gepropt. Om je voeten dit te besparen, kun je beter een (halve) maat groter nemen.

Pretty in Mauve💕⠀ Style: Signal-01⠀

A post shared by Qupid (@qupidshoes) on

Lees meer: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.