Home Fashion 7 kledingstukken die je best op het ‘verkeerde’ moment van het jaar...

7 kledingstukken die je best op het ‘verkeerde’ moment van het jaar koopt

Deze stukken zijn goedkoper als je ze in het foute seizoen koopt.

kledingstukken
© Unsplash

We love fashion en dat op elk moment van het jaar. Het klinkt voor ons logisch om kledingstukken te kopen op het moment dat je ze nodig hebt, want waarom zou je een zonnebril kopen in de herfst? Om geld te besparen, zo blijkt! Deze stukken zijn goedkoper als je ze in het foute seizoen koopt.

1. Zonnebrillen

Een zonnebril kopen op een moment dat de zon helemaal niet schijnt, is eigenlijk heel slim. Winkeliers weten uiteraard ook wanneer jij sunglasses nodig hebt. Wanneer de koude dagen eraan zitten te komen en de zon zich minder laat zien, is er ook minder vraag naar zonnebrillen en worden ze heel erg afgeprijsd tijdens de solden.

2. Sierraden 

Voor valentijn willen jongens de aantrekkelijkste deals om sierraden te kopen voor hun vriendin. Dit is daarom het ideale moment om juwelen te shoppen. Vergeet niet om de dag na Valentijnsdag ook alle afgeprijsde chocoladedozen mee te nemen.

3. Winterjassen

De beste tijd om winterjassen te kopen is in januari of februari, omdat de meeste mensen tegen die tijd al een mantel (of twee, drie, vier) hebben ingeslagen in de herfst. Dit geldt ook voor sjaals en handschoenen.

4.  Bikini’s en badpakken

Swimsuits gaan tegen het einde van de lente en in de zomer als warme broodjes over de toonbank. En omdat niemand in september/oktober nog behoefte heeft aan badpakken en bikini’s, verlagen winkels de prijzen enorm. Al koop je dan best geen té trendgevoelig maar eerder een basic model, want bikinitrends veranderen natuurlijk elk seizoen.

5. Jeans

Als je denkt dat jeansbroeken elk moment van het jaar wel goed verkopen, dan heb je het mis. In augustus en september worden er extra veel jeansbroeken verkocht aan kinderen en jongeren die terug naar school moeten. Winkels voorzien zich daarop, en de overschot van de voorraad verkopen ze vanaf oktober voor veel fijnere prijsjes. Dus onthou: oktober = jeansmaand.

6. Feestjurken

Als je een fancy feestje hebt in het voorjaar of de lente, kan je best net na Kerstmis en Nieuwjaar een nieuwe party outfit inslaan. Na de feestdagen verkopen winkeliers hun feestkledij namelijk voor véél goedkopere prijzen omdat er dan niet zoveel vraag naar is.

7. Sneakers

Klinkt misschien gek, maar de twee maanden waarin je sneakers best kan kopen, zijn april en november. In april verkopen sporty shoes heel goed omdat het zonnetje vaker begint te schijnen en sporters na een luie winter weer naar buiten gaan. Winkeliers geven dan ook goede dealtjes om nog meer te verkopen. In november willen winkeliers weer plaatsmaken voor laarzen en andere winterschoenen, dus zetten ze de prijzen laag om er vanaf te geraken.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.