Home Fashion 7 manieren om een velvet haarband te dragen

7 manieren om een velvet haarband te dragen

In de winter zetten we onze wollen haarband terug op, maar in de herfst hebben we 'm graag in velvet! 🍂

velvet haarband
© Instagram @larissaselene

Nu de zomer echt voorbij is, mag het sjaaltje dat we in onze haren en rond ons hoofd strikten de kast in. Maar voor we naar die wollen haarband grijpen, is er een heel trendy tussenstap: de velvet versie. Niet zeker dat je ‘r mee wegkomt? Er zijn nochtans veel verschillende manieren om ‘m te dragen.

1. Over je haren 

De warmste manier om een haarband te dragen is over je haren en over je oren. Het is bovendien de ideale camouflage voor een bad hair day, als je ’t ons vraagt. Je draagt de band vrij laag op je voorhoofd, zodat hij bijna horizontaal hangt. Voor wat extra flair, kan je met een krul- of stijltang een beetje slag in je losse haren leggen.

2. Haren uit de ogen

Dit is een meer zomerse manier, maar het kan ook in de herfst. De band houdt je oren dan wel niet warm, hij zorgt er wel voor dat je lange, losse haren niet in je ogen vliegen. En het ziet er gewoon leuk uit.

3. Band en rekkertje tegelijk

Verdraag je je haren niet los? Je kan ze gewoon onder de band stoppen en klaar. Je kapsel krijgt in een keer een vintage vibe. Very cool.

4. Half op, half neer

Je kan een haarband gebruiken om een hippe half bun te pimpen.

5. Laag knotje

Een laag dotje in de nek in classy en klassiek, met een velvet haarband erbij wordt het classy en cool.

6. Als diadeem

Hou je niet zo van hoe je eruit ziet wanneer je haren achteruit worden getrokken? No problemo. Je kan gewoon je midden- of zijscheiding behouden en de band wat verder op je haren zetten, een beetje als een diadeem. Zulke velvet banden zijn trouwens gewoon in diadeemvorm te vinden, onder andere op Etsy.

7. Vlechtje dabei

Extra fancy wordt het met een ingevlochten vlechtje erbij. En zo ben je helemaal zeker dat je haren niet in je ogen zullen vliegen.

Meer mode: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.