Home Fashion Primark heeft een goedkopere kopie van die superpopulaire Zara-trui van vorig jaar

Primark heeft een goedkopere kopie van die superpopulaire Zara-trui van vorig jaar

Deze sweater lijkt nu al een héél grote hit te worden voor de keten.

Zara-trui
Foto: zara.com

Dat Primark er niet verlegen om is om andere merken klakkeloos te kopiëren, weten we al lang. Hun make-uppaletjes lijken heel erg op die van Urban Decay, de bekende zeemeerminkwasten maakte de keten ook al na, en nu doen ze ‘t weer. Het slachtoffer deze keer is Zara, en zoals altijd zijn wij – de klanten – eigenlijk de grote winnaar.

Cosy chenille

Natuurlijk is het niet leuk voor Zara dat hun spullen nagemaakt worden, maar zij stelen eigenlijk ook gewoon van de designers op de grote catwalks. Dus vinden we het niet héél erg dat Primark de leuke truitjes die de Spaanse keten vorig jaar massaal verkocht opnieuw heeft uitgebracht.

We hebben het over de super zachte, gebreide sweaters, gemaakt uit chenille, die in roze, donkerblauw en een soort mosterdgeel verkocht werden. Door de dikke garen – chenille betekent ‘rups’ in het Frans – ziet de sweater er verrry cosy uit en hij blinkt een beetje, zoals velvet. Wedden dat je iemand kent die ‘m in haar kleerkast heeft hangen?

1 / 3
Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016

Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016

Trui Zara – collectie 2016
Trui Zara – collectie 2016

Zoals altijd merkte Primark de hype ook op, en een jaar later hebben ze hun eigen versie van het kledingstuk – al vervingen ze het mosterdgeel door een bordeaux exemplaar. En die is, jawel, veel goedkoper dan de versie van Zara. De Primark-trui heb je voor 16 euro, terwijl je vorig jaar zo’n 30 euro betaalde bij Zara. Zoals we al zeiden: wij winnen als klant. Tenzij je vorig jaar de volle pot betaalde bij Zara, natuurlijk ?.

De Instagramvolgers van Primark zijn alleszins heel blij met deze nieuwe aanwinst, want onderstaande post kreeg al meer dan 72.000 likes. Dat is heel veel als je weet dat andere posts eerder rond de 10.000 à 20.000 likes zitten. Snel zijn is dus de boodschap!

Opnieuw bij Zara

Zara probeert het succes van de trui trouwens zelf ook te herhalen, maar dan met een kleine aanpassing. Op de webshop vind je nu een trui in dezelfde gezellige stof, maar dan langer en met een v-hals. Ook leuk, toch?

Zara – € 29,95

Meer mode:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.