Home Fashion Streetwearlabel Weekday opent dit jaar nog eerste winkel in België

Streetwearlabel Weekday opent dit jaar nog eerste winkel in België

Weekday
Foto: Weekday
Dat het streetwearlabel Weekday naar België zou komen, kon je hier al lezen. Maar nu maakt de H&M Group bekend dat de winkel nog dit jaar zal openen en ook waar. Net als bij de eerste winkels van & Other Stories en Cos, krijgt modestad Antwerpen de primeur.

Scandinavische basics aan H&M-prijzen

Weekday zal niet openen op Meir, de meest voor de hand liggende locatie. De H&M Group koos in de plaats voor de iets alternatievere Kammenstraat als eerste uitvalsbasis voor het streetwearlabel in België.

Daar zal de keten naar eigen zeggen “zijn modern en inspirerend winkelconcept” openen en zo “zijn Europees bereik verder uitbreiden“. België is de tweede markt waar Weekday een eerste winkel opent in 2016. Over welk pand het gaat, is nog niet bekend. Maar wij gokken dat Weekday zijn thuis zal vinden in de vroegere Tomorrowland Boutique, naast de Adidas store.

Het label, dat voluit MTWTFSS Weekday heet, werd gelanceerd in 2002 in Stockholm en heeft vandaag naast winkels in Zweden ook flagship stores in Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen en binnenkort ook in Oostenrijk. Weekday staat vooral bekend om zijn basisstukken met een Scandinavische look in eenvoudige kleuren. Dankzij de sportieve uitstraling heeft het merk een eerder jong doelpubliek. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van H&M.

Voor David Thorewik, de Managing Director van Weekday, was Antwerpen een logische keuze: “Antwerpen is een ongelofelijk inspirerende stad. Wij geloven in een moderne, bewuste en minimalistische benadering van mode en we zijn ervan overtuigd dat België ons aanbod zal smaken.”

Wij ook David, wij ook.

Nog meer retailnieuws:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.