Home Fashion Dit zijn dé 5 tips om je nieuwe schoenen meteen comfortabeler te...

Dit zijn dé 5 tips om je nieuwe schoenen meteen comfortabeler te maken

schoenen
Foto: Pinterest
Wat ons gelukkiger maakt dan schoenen? Een nieuw paar! Alleen zit er ook een nadeel – niet te geloven, we know – aan, namelijk: het inlopen ervan. Van sneakers tot een paar high heels, dít is hoe je ze comfortabeler maakt (zonder bloed of blaren).

1. Draag ze eerst thuis

Als je het niet erg vindt om je schoenen nog even niet aan de buitenwereld te showen, kan je ze best eerst even binnen dragen (mét een paar sokken). Loop er een paar keer de trap mee op en af of doe er wat klusjes mee. Daarna kan je proberen om ze steeds vaker buiten aan te doen (met een extra paar schoenen in je tas voor wanneer het té pijnlijk wordt).

2. Een haardroger gebruiken

Een haardroger kan – naast het drogen van je haar – voor veel andere dingen van pas komen. Bijvoorbeeld om je shoes uit te rekken! Het is heel simpel: je doet een paar dikke sokken aan (of meerdere dunne over elkaar heen), je trekt je schoenen aan en richt je haardroger erop.

Waarschuwing: doe dit niet op synthetische schoenen, tenzij je de nieuwe liefde van je leven gesmolten op de grond wil zien (not fun).

Foto: Pinterest

3. Het trucje met ijs

Als hitte niet werkt, is er nog een tegenovergestelde optie. Vul twee plastic diepvrieszakken met water en stop ze helemaal voorin bij je tenen – zonder dat je de schoentjes draagt, natuurlijk. Vul ze niet te veel met water, want anders stretchen iets te veel (of gaan ze zelfs kapot). Doe ze dan, voor het slapen gaan, in de diepvries. Het water gaat – hoe kan het ook anders – bevriezen en daardoor rekken je schoenen een beetje uit. Win!

4. Veel sokken dragen

Oké, je voeten gaan dit niet leuk vinden, maar kan het waard zijn. Wel heb je er tijd voor nodig, en daarmee bedoelen we minstens een paar weken. Wat je moet doen is dus een paar dikke, wollen sokken dragen. Probeer je shoes nu aan te doen. Ze zullen heel strak voelen, maar na verloop van tijd wordt het steeds makkelijker. Probeer er zo veel mogelijk mee te lopen en je schoenen zullen vanzelf uitrekken.

Foto: Pinterest

5. Natte kranten erin doen

Last but not least: als je schoenen vooral aan de voorkant knellen, kun je ook een aantal natte kranten in je schoenen stoppen voor je gaat slapen. Je shoes zijn de volgende dag vochtig, en dus ideaal om uit te rekken (met sokken).

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.