Home Fashion 5 tips om meer ruimte te creëren in je kledingkast

5 tips om meer ruimte te creëren in je kledingkast

Handig!

kledingkast
© Getty

We kennen het allemaal: de struggle om je hoop kleren op te bergen in je klerenkast. Écht niet makkelijk. En zeker als je mama begint te zeuren dat je geen kleren meer mag kopen omdat je geen plaats hebt om ze weg te hangen. Wij hebben dé perfecte oplossingen voor die problemen. Dus keep on shopping.

1. Hang niet alles op.

Het is natuurlijk wel handig dat je al je kleedjes, hemdjes en T-shirts waar snel kreuken in komen kan ophangen, maar het neemt wel onnodig veel ruimte in beslag. Hang daarom je favoriete kleren, die je het meeste aandoet, op en plooi de rest mooi op in stapeltjes. Zo krijg je meer ruimte én is alles goed overzichtelijker.

2. Hang een kapstok aan een andere kapstok.

Bewaar de lipjes van frisdrank blikjes en hang deze om een kapstok. Zo heb je twee kapstokken voor de plaats van één. Superhandig!

3. Gebruik een kledingopberger.

Misschien heb je genoeg ruimte om je kleren op te hangen, maar niet om te stapelen. Dan is een kledingopberger ideaal. Je kan deze gewoon met klittenband aan de reling van kapstokken bevestigen en hup, stapelen maar!

4. Schoendozen = dé perfecte opbergers.

Sokken en ondergoed zijn zo van die kleine dingen die je overal laat rondslingeren en makkelijk kwijtspeelt. Als je geen lades in je kasten hebt, kan je gewoon een schoendoos gebruiken als opbergdoos. Heb je ineens een reden om nieuwe schoenen te kopen, hehe.

5. Bewaar je winterkleren op zolder.

In de zomer heb je geen winterkleren nodig, en in de winter geen zomerkleren. Dus waarom zou je alles in je kamer bewaren? Om plaats te besparen, kan je beter de kleren die je dit seizoen niet nodig hebt op zolder leggen. Wil je dat ze mooi en stofvrij blijven? Plooi dan alles mooi op en leg ze in een plastieken box.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.