Home Film VIDEO: Dit is waarom jij zo graag naar creepy movies kijkt

VIDEO: Dit is waarom jij zo graag naar creepy movies kijkt

creepy movies
Image by © Ansgar Photography/Corbis
Girls night met vriendinnen betekent ofwel romantische films ofwel creepy movies. Geef toe, er is toch niets leukers dan samen bang onder een dekentje naar het scherm te staren en te schrikken van elk geluid

Elke keer weer laat je de verleiding de bovenhand nemen. Je weet dat je bang zal zijn en toch kiezen jullie allemaal samen om lekker te griezelen onder een deken. Niets mis mee, er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat helemaal uitlegt waarom jij dat nu net zo leuk vindt.

via Giphy

Het zit zo: Als je schrikt reageert je lichaam met een automatische reflex, je springt naar een ‘overlevingsmodus‘. Je krijgt dus een soort van energie waardoor je in echt gevaarlijke situaties onmiddellijk zou kunnen reageren. Tijdens een griezelfilm zit je natuurlijk zelf wel in een veilige situatie, waardoor die energie omgezet wordt in dat leukefreaking out with the girls’ gevoelJe giechelt, je krijgt de kriebels, jullie zijn over the top in de ban van het moment. En, zeg nu zelf, dat is toch het leukste van het leukste?

Meer uitleg hierover kan je zien in dit filmpje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

bron: Seventeen

Plan jij binnenkort een girls night of een sleepover? Dan kan je deze tips vast gebruiken!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.