Home Film Leuk weetje: dit betekent die eerste zin in het lied van ‘De...

Leuk weetje: dit betekent die eerste zin in het lied van ‘De Leeuwenkoning’

leeuwenkoning
Afbeelding: Giphy
Naatsiwenjaa bababiiitsi baba! We hebben allemaal zo onze eigen versie van de beginzin van ‘De Leeuwenkoning’, maar hebben no clue wat we eigenlijk brabbelen. Het antwoord is nochtans vrij simpel.

Nants ingonyama bagithi baba

Wie dacht dat de mensen van Disney in 1994 gewoon maar wat gebrabbel uitvonden om ‘The Lion King’ te openen, heeft het mis. Het beginvers van het lied ‘The Circle of Life’ is gezongen in het Zulu. Die Afrikaanse taal wordt nog door meer dan 10 miljoen mensen gesproken, waarvan 95% van de bevolking van Zuid-Afrika. Maar wat roept die man dan op het moment dat we de zon zien opkomen over het Afrikaanse land?

Het is al even moeilijk te schrijven als uit te spreken, maar wat er eigenlijk gezegd wordt is ‘Nants ingonyama bagithi baba’ – we dagen je uit het vijf keer snel na elkaar te zeggen. Die zin zou simpelweg betekenen ‘Hier komt een leeuw, Vader’. Logisch, want op het moment dat we die zin horen, zien we alle dieren van het rijk zich verzamelen om naar schattige Simba te gaan kijken. Het vervolg ‘Sithi uhm ingonyama’ betekent dan gewoon ‘Oh ja, het is een leeuw’.

Voilà, nu heb je weer een leuk weetje om mee uit te pakken bij je vrienden. You’re welcome!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.