Home Film ONDERZOEK: romantische komedies zijn slecht voor je

ONDERZOEK: romantische komedies zijn slecht voor je

romantische komedies
Foto: Instagram
We beseffen dat onze favoriete romantische films niet altijd even realistisch zijn, maar nu is het ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat ze slecht voor je zijn. No way!

De film VS de realiteit

Elk meisje zucht wel eens “Waarom is mijn leven niet zoals in de films?”, waarmee we doelen op het feit dat Hollywoodfilms een romantischer plaatje schilderen dan wij ooit zullen kennen. Grote, extravagante gebaren van liefde komen zelden voor in real life. En toch laten we ons ‘misleiden’.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de dreamy Hollywoodhunks onze visie op normaal gedrag doen veranderen. Specifiek gezien werd de weergave van ‘volhardende achtervolging’ in de media onderzocht en hoe dat vaak als iets romantisch wordt afgebeeld, terwijl het soms eerder iets wegheeft van stalking.

In het onderzoek werden enkele vrouwen gevraagd om zes films te bekijken waarin de man niet opgeeft tot hij het hart van de vrouw heeft veroverd. De vrouwen bleken achteraf het agressieve mannelijke gedrag goed te keuren als het in een positief daglicht werd gezet, zoals bijvoorbeeld in een komedie. Wat geen goed nieuws is.

Dit zorgt er namelijk voor dat onze verwachtingen en maatstaven voor mannelijk gedrag helemaal verkeerd zitten. Wat in een film als romantisch wordt geportretteerd, kan in het echte leven meer weg hebben van stalking.

Moraal van het verhaal: realistisch blijven, girls. Het is voor je eigen bestwil.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.