Home Fun 10 goede schoolvoornemens die je sowieso niet volhoudt

10 goede schoolvoornemens die je sowieso niet volhoudt

Het nieuwe schooljaar is begonnen en elk jaar doe je het weer: goede voornemens maken. Je overtuigt jezelf ervan dat je het dit jaar écht anders gaat doen. Not!

1. ‘Ik ga elke avond vroeg slapen zodat ik uitgerust wakker word.’

Maar in werkelijkheid is er nog zo veel te doen dat je niet kan slapen. Een Whatsappje hier, een Snapchat daar. Niet erg, want élke ochtend is een nachtmerrie, hoe vroeg je ook gaat slapen.

2. ‘Ik ga er elke dag op mijn best uitzien.’

Je bent er helemaal klaar voor. De eerste week kies je elke dag nog netjes een outfit voor de volgende dag en sta je flink op tijd op, zodat je een leuk kapseltje kan maken.  Maar daarna heb je er geen zin meer in. Who can blame you? Die tijd kun je beter gebruiken om Netflix te kijken, toch?

3. ‘Ik maak een leerschema zodat ik elke dag weet wat en hoeveel ik moet leren.’

Totdat je echt moet leren en het uitstelt tot de nacht ervoor. Sommige dingen veranderen nooit, maar het kan geen kwaad om het elk jaar opnieuw te proberen.

4. ‘Alle papieren die ik krijg, stop ik netjes in een map.’

Je maakt jezelf wijs dat je het nu even in je rugzak steekt en thuis wel netjes in een mapje stopt. Totdat je datzelfde papier een week later in een vuil propje op de bodem van je tas vindt. En je kan het niet weggooien, want wat als je het nog nodig gaat hebben? Yup, we hebben allemaal eens een papier willen strijken met een strijkijzer (eerst een handdoek erover leggen, please).

5. ‘Bij vakken die ik moeilijk vind, ga ik beter opletten.’

Er is niets vervelender dat je uiterste best doen voor een vak en nog steeds geen voldoende halen. Dus geef je het na de eerste slechte toets alweer op. Met de hakken over de sloot is ook oké, denk je dan.

6. ‘Ik ga vaker meedoen aan buitenschoolse activiteiten.’

Tot je beseft dat je liever thuis zit en niks doet. Daarbij heb je te veel huiswerk gekregen om nog iets anders te kúnnen doen. Behalve Netflix kijken dan.

7. ‘Ik kom nooit meer te laat en blijf na school minder lang hangen.’

Natuurlijk doe je je best om op tijd te komen, maar van een paar minuten langer op bed liggen ga je so-wie-so beter kunnen opletten in de les. Prioriteiten, toch?

8. ‘Ik ga alleen maar goede cijfers halen en leer goed op voorhand voor een toets.’

Totdat je er één in je agenda vergeet te schrijven en een klasgenootje je de avond ervoor vraagt of jij veel hebt geleerd. Uhm, nee dus.

9. ‘Ik ga elke dag gezond eten.’

Nope. Gewoon nope.

10. ‘Leerkrachten zullen nooit meer boos worden omdat ik te veel babbel.’

Maar ze moeten wel wachten met vragen stellen totdat jij en je vriendinnen uitgepraat zijn, natuurlijk. En dat kan weleens tot het einde van de les duren. Of totdat je naar de prefect gestuurd wordt.

Meer schoolshizzle:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.