Home Fun ’11 Reasons Why Not’: Clay gaf Hannah twee redenen om te blijven...

’11 Reasons Why Not’: Clay gaf Hannah twee redenen om te blijven leven

Naast '13 Reasons Why' had Hannah een lijstje gemaakt met 11 redenen om wél te blijven leven.

BEELD: '13 REASONS WHY' WIKI

Fans die het tweede seizoen van ‘13 Reasons Why‘ al hebben gebinged, weten dat Hannah Baker naast de 13 redenen waarom ze niet langer wilde leven, ook een lijstje had opgesteld waarom ze dat wél wilde. Benieuwd naar haar ’11 Reasons Why Not’?

In de (voorlopig?) laatste aflevering van ‘13 Reasons Why‘ komen de vrienden en familie van Hannah na haar begrafenis samen in de koffietent Monet’s. Daar neemt haar moeder Olivia afscheid van Clay en vertelt ze over haar verhuisplannen naar New York. Voor ze vertrekt, overhandigt ze hem een briefje dat ze vond op Hannahs oude computer.

11 Reasons Why Not

We komen te weten dat Hannah een lijstje had gemaakt van alle dingen die ze de moeite vond om voor te leven. ‘Elf redenen, ze kwam juist tekort. Ze heeft zoveel redenen weggelaten. Jij weet dat, toch? Hoeveel redenen er ook zijn om het te doen, er zijn er altijd meer om het níét te doen’, zegt Olivia tegen Clay, terwijl het lijstje heel kort in beeld komt.

Netflix

Omdat het onmogelijk is de lijst in slechts enkele seconden te lezen, zetten wij Hannahs ’11 Reasons Why Not’ voor je op een rijtje:

1. Mom & Dad

Ze zullen het zichzelf verwijten, maar het is niet hun schuld.

2. New York

Ik zou er ooit kunnen gaan wonen. Om te studeren of na mijn studie. En misschien zou ik daar opnieuw kunnen beginnen.

3. Clay

Hij zal ook denken dat het zijn schuld is, en dat is niet zo. Hij zal denken dat hij me had kunnen redden. Maar we kunnen mensen niet redden, niet op die manier althans – het is ingewikkelder dan dat.

4. Writing

Ik kan – kan – iets schrijven op een dag. Het laten publiceren. Zelfs een schrijfster worden. Lijkt onwaarschijnlijk – maar mogelijk.

5. Dad 

Houdt ongetwijfeld van mij. Wil altijd het beste voor me. Zelfs als ik boos op hem ben, zou het oneerlijk zijn tegenover hem om weg te gaan.

6. Mom

Ik weet niet of ze ermee zou kunnen leven. Ze is nu al zo prikkelbaar. Maar misschien is dat wel mijn schuld. Ik weet dat ze mij graag ziet – ik wilde dat ze wist dat ik het weet.

7. Mom & Dad

Ze hebben zo hard gewerkt om mij een goed leven te geven. Ik zou hen teleurstellen.

8. Helmet

Is een oprecht goede jongen. En ik vind hem echt leuk. En misschien horen we wel bij elkaar. Ik weet het niet. Maar misschien. Als ik ga, zullen we het nooit te weten komen.

9. Maybe

Ooit zou ik een verschil kunnen maken in iemands leven.

10. Maybe

Ik zal ooit zelf een kind hebben, en misschien kan zij die iemand worden.

11. Maybe

Misschien is het allemaal niet zo erg als ik denk. Misschien wordt het wel beter.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem en gratis bellen naar de zelfdodingslijn via het nummer 1813. Op www.zelfmoord1813.be kan je ook chatten met een hulpverlener.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.