Home Fun 13 dingen die we nu al weten over het tweede seizoen van...

13 dingen die we nu al weten over het tweede seizoen van ’13 Reasons Why’

We zullen een andere kant van Hannah te zien krijgen.

13 Reasons Why
Foto: Netflix

Wij zitten vol spanning te wachten tot het nieuwe seizoen van ’13 Reasons Why’ uitkomt. De precieze releasedate is (helaas) nog altijd niet bekend, maar we zijn wel heel wat andere dingen te weten gekomen…

Netflix doet heel geheimzinnig over de precieze releasedate van het tweede seizoen van ’13 Reasons Why’ en de streamingdienst lost ook bitter weinig details over het vervolg. Gelukkig kunnen de acteurs en actrices die in de serie spelen minder goed hun mond houden. Zo achterhaalden we toch al wat leuke informatie.

1. Het nieuwe seizoen zal beginnen met een sprong in de tijd

Dylan Minette aka Clay Jensen vertelde aan US Weekly dat seizoen twee enkele maanden na het einde van seizoen een begint. ‘Ik denk dat mensen verrast zullen zijn over waar Clay nu is. Of hij opnieuw verliefd zal worden, dat wordt afwachten,maar het zal de kijker zeker verbazen waar hij terechtkomt.’ We zijn benieuwd!

2. Hannah zal nog altijd een belangrijke rol spelen…

We wisten al dat Katherine Langford opnieuw het personage Hannah zal vertolken, maar inmiddels is ook duidelijk dat ze nog altijd heel veel in beeld zal komen. Het verbaasde Katherine zelf dat ze nog zo prominent aanwezig zal zijn in de serie.

3. … maar ze zal niet meer de vertelstem zijn

Hoewel Hannah nog een belangrijke rol speelt, zal ze niet meer de verteller van de serie zijn. De  voice-over blijft, maar welke stem we te horen zullen krijgen, is nog niet duidelijk.

4. Er zullen geen tapes meer zijn 

We weten niet goed wat we daarvan vinden. We vonden de tapes enorm spannend en interessant, maar ze waren inderdaad ten einde. Gelukkig zitten de cassettes nog duidelijk in de gedachtes van Hannahs klasgenoten, waardoor ze niet helemaal verdwenen zijn. Maar Brian Yorkley, de producer van de serie, lichtte aan Entertainment Weekly wel al een tipje van de sluier op: ‘Er zal een andere analoge technologie een centrale rol spelen in het seizoen.’ Spannend!

5. Het nieuwe seizoen zal maatschappelijke thema’s aanhalen 

Kate Walsh, de actrice die de mama van Hannah speelt, onthulde aan E! News dat het nieuwe seizoen heel wat maatschappelijk relevante thema’s zal aanhalen. Zo zal het over #metoo gaan, maar ook over genderidentiteit.

6. We zullen een andere kant van Hannah zien 

De Hannah die we in seizoen een leerden kennen, is niet meer. Katherine Langord vertelde in ‘The Tonight Show with Jimmy Fallon’ dat Hannah van een andere kant belicht zal worden. Mysterieus…

7. Het verhaal van Jessica zal centraal staan 

In het vorige seizoen zagen we dat Jessica verkracht werd door haar ex-vriendje Bryce. In het tweede seizoen is ze die vreselijke gebeurtenis nog steeds aan het verwerken. Wie dacht dat haar verhaal ten einde is, heeft het goed mis. ‘We hebben een verkrachting zonder gerechtigheid. Daar kunnen we het niet zomaar bij laten. Ik wil dat Jessica gerechtigheid krijgt en dat ze probeert te verwerken wat haar overkwam, want dat is iets wat heel veel jonge vrouwen doormaken. Ik wil ook dat iemand Bryce in zijn gezicht slaat’, zei Brian Yorkey nadat seizoen een gereleased was. En Brian is niet de enige die wil dat Bryce een welverdiend pak slaag krijgt. ;-)

8. Het zal het verschil tussen de opvoeding van jongens en die van meisjes in beeld brengen

Vorig jaar tweette Netflix al enkele spoilers, waaronder dat het nieuwe seizoen de ‘manier waarop wij jongens opvoeden tot mannen en de manier waarop wij omgaan met vrouwen en meisjes’, zal aanhalen. Wij zijn benieuwd!

9. Er zullen heel wat nieuwe personages zijn 

Maar liefst zeven nieuwe personages zullen in het tweede seizoen door de gangen van Liberty High lopen, waaronder een nieuwe it-girl.

10. Seizoen 2 zal minder donker zijn

In het aanstormende seizoen van ’13 Reasons Why’ zal er licht te zien zijn aan het einde van de tunnel en zullen de personages nieuwe hoop krijgen. Oef!

11. We zullen antwoorden krijgen 

Brian Yorkey beloofde aan Entertainment Weekly dat we antwoorden zullen krijgen op al onze vragen. ‘Gaat Tyler iets doen? Wat zal er gebeuren met Alex? Zal Bryce gestraft worden? We zullen op alle vragen een antwoord geven, maar daarnaast blijven we heel eerlijk en open tonen wat alle personages doormaken, zelfs als het heel pijnlijk is.’

12. Het tweede seizoen zal even relevant zijn als het eerste 

We maken ons stiekem altijd een beetje zorgen dat het tweede seizoen van een supergoede serie nét dat tikkeltje minder goed is. Gelukkig bewees ‘Riverdale’ het tegendeel, en ook het tweede seizoen van ’13 Reasons Why’ belooft steengoed te worden. De makers van de serie beloven ook nu heel wat onderwerpen aan te halen waarop nog steeds een taboe rust. Aan het einde van het eerste seizoen zagen we Tyler een geweer kopen en zagen we hem foto’s van zijn klasgenoten bekijken. Zou het tweede seizoen misschien over wapengeweld gaan?

13. Er wordt gefluisterd dat er een derde seizoen komt

Oké, we weten dat het nog héél voorbarig is om al te beginnen fantaseren over een derde seizoen, terwijl we nog wachten op seizoen twee. Maar toch hopen we stiekem al dat er ook nog een derde seizoen van ’13 Reasons Why’ zal komen. Gelukkig wordt er gefluisterd dat Brian Yorkey al aan het kijken is hoe hij het verhaal kan doortrekken naar een derde seizoen. Thumbs up!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.