Home Fun 14 dingen om te doen tijdens de koude kerstvakantie

14 dingen om te doen tijdens de koude kerstvakantie

Je zal je zéker niet vervelen!

kerstvakantie
© Unsplash

Yessss, het is eindelijk weer vakantie. En wat voor één! Kerstvakantie is, op de zomervakantie na, onze favoriete periode van chillen én nietsdoen. Hoewel nietsdoen ook wel kan vervelen. Maar dan hebben wij een heleboel ideetjes wat je deze vakantie kan doen.

Lees een volledig boek uit

Als het buiten koud en regenachtig is, doen wij niets liever dan in de zetel kruipen met een dekentje en een goed boek. Toch niet zo’n fan van echte leesboeken? Kies dan voor een lifestyleboek.

Ga naar een kerstmarkt

Er zijn zóveel kerstmarkten deze kerstvakantie dat je ze natuurlijk niet allemaal kan doen, maar de leukste zijn zeker een bezoekje waard! Kerstmarkten, here we comeee!

Ga indoor schaatsen/skiën/snowboarden

Ga je dit jaar niet op wintervakantie? Of moet je misschien nog wachten om op de latten te staan tot de krokusvakantie? No worries, je kan alvast wat oefenen in de indoor skipistes.

Oefen je bakkunsten

Zin in iets zoet? Haal dan al je kookkunsten boven en bak zelf heerlijke kerstkoekjes, taart of wafels. Op Pinterest vind je de leukste en origineelste receptjes.

Shoppen in een grote stad

Kerstshoppen is nóg leuker dan gewoon shoppen. Meer sfeer in de winkelstraten en bij elke ‘nee, dat krijg je niet’ van je mama komt er een ‘en als cadeautje?’ van jou. Om helemaal in de kerstsfeer te komen na een dagje kerstshoppen, kan je ‘s avonds nog even een kerstmarkt aan je bezoek koppelen. Een warme choco en warme wafel, alsjeblieft!

Netflixmarathon

Na al dat shoppen, bakken, schaatsen en kerstmarktjes afwandelen heb je wel een hele dag nietsdoen verdiend. Kruip in je bed met wat snacks en de leukste Netflixseries of -films. Wij somden onze favorieten al een keertje op.

Ruim je kleerkast op

We hebben ze allemaal: kleren die we nooit never jamais aandoen en die toch een plekje in onze kleerkast krijgen. Niet oké, want zo hebben we geen plaats meer voor nieuwe stukken. Daarom is het écht wel eens een keertje nodig om je kast op te ruimen. Je kan de kleren die je niet meer aandoet ruilen met je vriendinnen of verkopen op een website zoals Vinted.

Maak je eigen Freak Hot Chocolate

Freak Shakes zijn zó zomer, wij hebben liever een Freak Hot Chocolate. En je kan ‘m natuurlijk helemaal zelf maken. Zorg dat je véél chocolade in huis hebt, slagroom, minimarshmallows en alle soorten snoepjes en koekjes die je graag eet. Warm de melk op en doe er zoveel chocolade bij als je wil. Slagroom erop en versieren maar! Enjoy!

‘Wreck this journal’

Een ideale bezigheidstherapie is het boek ‘Wreck this journal’ van Keri Smith. Het boek laat je verschillende opdrachten uitvoeren met als uiteindelijke doel het boek te vernietigen. Enorm amusant én verrassend! Je kan het boek hier kopen.

Maak een winterwandeling

Doe je beste wandelbotjes aan en zoek een leuk bos uit. Vraag je vriendinnen mee of je vriendje en zorg voor wat drankjes én picknick! Neem zeker ook je hondjes mee voor de wandeling. Zelf geen honden? Ga naar een asiel en neem daar wat donzige vriendjes mee op wandel. Zij zullen je héél dankbaar zijn.

Do It Yourself

DIY is helemaal hip, en ook wij zijn fan! Decoreer je kamer met zelfgemaakte spulletjes of neem een heerlijk bad met een zelfgemaakte bruisbal.

Leer iets nieuws

Altijd al willen leren breien? Of koken? Drummen misschien? De kerstvakantie is daar de ideale periode voor.

Doe een kapselworkshop samen met je vriendinnen

Trommel je vriendinnen op en zoek mooie kapseltutorials op YouTube op. Volg de tutorials en zorg dat jullie allemaal op het einde van de dag supertoffe kapsels hebben. Misschien een leuk idee om op oudjaar te doen, koppel er nog een make-upworkshop aan vast en zo kunnen jullie allemaal stralen op Nieuwjaar!

Maak een lijstje met goede voornemens

Som alle dingen op die je in 2020 beter wil doen of gewoon wil doen. Tref de nodige voorbereidingen voor die dingen. Zo ben je goed voorbereid op het nieuwe jaar en hélemaal klaar om al je doelen te bereiken. Want: Yes, you can!

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.