Home Fun 6 signalen dat je hond misschien verlatingsangst heeft

6 signalen dat je hond misschien verlatingsangst heeft

Breekt je hond de woonkamer af of legt hij een stinkend geschenkje voor je klaar? Dan is er mogelijk meer aan de hand.

Unsplash

De uitdrukking ‘zo trouw als een hond’ werd niet zomaar in het leven geroepen. Een hond is ontzettend loyaal tegenover zijn baasje, het is dus vanzelfsprekend dat je hond je mist zodra je de deur uit bent. Dat gemis kan ook ongezond worden en angst veroorzaken. Deze 6 signalen kunnen erop wijzen dat je hond lijdt aan verlatingsangst.

1. Blaffen

Klagen je buren steen en been over hoe vaak je hond blaft of huilt wanneer jij niet thuis bent? Dan is dat een eerste mogelijk signaal dat hij angstig is omdat je niet bij hem bent. Iedere hond blaft natuurlijk af en toe, maar aanhoudend geblaf zonder aanleiding is een duidelijke indicatie dat er iets scheelt.

2. Kwijlen

Dat je hond kwijlt wanneer hij weet dat hij eten zal krijgen, is normaal. Kom je thuis van een korte boodschap en zijn de snoet en borst van je hond helemaal nat van het kwijl, dan zou dat weleens een gevolg van angst kunnen zijn.

3. Extreme aanhankelijkheid

Volgt je hond je een hele dag lang net zoals een puppy, dan is er sprake van extreme aanhankelijkheid. Als hij niet van je zijde wil wijken wanneer je thuis bent, zal dat niet anders zijn wanneer je er niet bent.

4. Accidentjes

Als je hond een geschenk met een geurtje aan voor je heeft achtergelaten op de vloer, dan kan dat verschillende redenen hebben. Hij kon het misschien gewoon niet ophouden of hij probeert iets te bewijzen. Een andere mogelijkheid is dat stress invloed heeft gehad op zijn spijsvertering en dat er daardoor een ongelukje is gebeurd.

5. Verbouwingswerken

Een hond die angstig is wanneer hij alleen gelaten wordt, kan soms geneigd zijn om dingen omver te gooien in huis. Hij gooit de kussens van de zetel, stoot een lamp om of duwt een meubel weg. Dat kan erop wijzen dat je hond zich niet op z’n gemak voelt in de ruimte of dat hij zich gewoon in het algemeen angstig voelt.

6. Destructief gedrag

Voorwerpen kapotscheuren of stukbijten is geen abnormaal puppygedrag. Een volwassen hond daarentegen, zou zulke streken niet mogen uithalen. Doet hij het toch terwijl jij niet thuis bent, dan kan dat zijn manier zijn om je te tonen dat hij zich niet goed voelde wanneer je weg was.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.