Home Fun 8 redenen waarom er hoogstwaarschijnlijk een derde seizoen van ’13 Reasons Why’...

8 redenen waarom er hoogstwaarschijnlijk een derde seizoen van ’13 Reasons Why’ komt

Opgelet, spoiler alert! Het einde van het tweede seizoen laat acht belangrijke vragen en daarmee verhalen open.

13 Reasons Why
Foto: Netflix

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why‘ staat nog maar pas op Netflix en er is nu al sprake van een derde seizoen. Fans die de afleveringen al hebben gebingd, weten dat er gerust nog meer kan komen.

Met het einde van het tweede seizoen is ’13 Reasons Why’ en het verhaal van Hannah ook definitief afgesloten. Toch wil dat niet zeggen dat een derde deel er niet inzit. De serie eindigde namelijk alweer op een open manier, waardoor de mogelijkheid erin zit dat de makers er nog een verhaal aan breien.

Opgelet, spoiler alert! 

In de laatste aflevering zagen we de verschrikkelijke verkrachting van Tyler Down die ertoe leidde dat hij gewapend naar het schoolfeest trok. Klasgenoot Clay Jensen kon hem gelukkig tegenhouden, waarop Tony Tyler ongewapend meeneemt in zijn auto, weg van de school. In de laatste scène zien we Clay met het geweer in zijn hand, Justin en Jessica verbouwereerd staan.

Dit einde zorgde ervoor dat de makers een vervolg als een mogelijkheid zien, maar dit is natuurlijk nog geen zeker feit. Netflix heeft nog niets over een derde seizoen gecommuniceerd. Het hangt volgens uitvoerend producent Amy Powell volledig af van showrunner Brian Yorkey: ‘We gaan hem niet dwingen om meer seizoenen te maken als hij niet het gevoel heeft dat er nog zijn, maar hij is wel al aan het denken waarover een derde seizoen zou kunnen gaan.’

Wie het tweede seizoen volledig heeft uitgekeken, weet dat er nog verhalen zijn die verteld kunnen worden. We zetten ze even op een rijtje.

1. Zal Justin ooit van de heroïne afgeraken?

In de laatste aflevering zien we dat Clays ouders Justin willen adopteren. Hij gaat naar meetings om van zijn heroïneverslaving af te blijven en pikt de draad weer op. Althans, dat denken de Jensens. Van een verslaving geraak je natuurlijk niet zo gemakkelijk af. Zal zijn verslaving zijn dood worden of zal iemand erachter komen en erin slagen om Justin er voorgoed vanaf te helpen? Tijdens Hannahs wake zagen we ook Justins stiefvader (drugsdealer) verschijnen. Dus ook die scène kan nog een staartje krijgen.

2. Kiest Jessica voor Justin, of gaat ze toch terug naar Alex?

Jessica gaat met Alex naar het schoolfeest en kust daar ook met hem. Toch eindigt ze bij Justin in de kleedkamer. Wil dit zeggen dat ze voor Justin kiest? En hoe zal Alex hierop reageren? Of zal ze zich bedenken?

3. Wat gebeurt er met Chloë en haar zwangerschap?

Tijdens het schoolfeest vertelt Chloë huilend dat ze zwanger is en niet weet wat ze moet doen. Hoe zal dat voor haar aflopen nu Bryce verandert van school?

4. Is er meer aan de hand tussen Zach en Alex?

Tijdens het tweede seizoen zagen we Zach Alex helpen met zijn fysieke training. Fans van de serie hebben door enkele gebeurtenissen ook een theorie dat Zach en Alex meer dan gewoon vrienden zijn. Zou er echt meer aan de hand zijn? We zijn benieuwd hoe dit zich verder zal ontplooien.

5. Kan Tyler over zijn trauma geraken met de hulp van Clay en zijn vrienden?

Na de verschrikkelijke verkrachting kan Tyler het niet meer aan en trekt hij met een geweer naar het schoolfeest. Gelukkig kan Clay hem op tijd tegenhouden door met hem te praten en te tonen dat hij er niet alleen voor staat. Kan Clay hem helpen bij het verwerken van het trauma of loopt het toch nog uit de hand?

6. Zal Monty, in tegenstelling tot Bryce, wel gestraft worden?

Het was Montgomery de la Cruz die Tyler verkrachtte met een stok in de laatste aflevering, wat bijna tot een schietpartij leidde op school. Wordt Monty wel gestraft of komt hij er gemakkelijk vanaf zoals Bryce?

7. Wat zal Clay met het geweer doen dat hij van Tyler heeft?

Nadat Clay het geweer van Tyler heeft overgenomen en Tony Tyler meegenomen heeft, blijft Clay met Justin en Jess achter terwijl de sirenes naderen. Wat zal hij doen met het wapen? Wacht hij op de politie of vlucht hij?

8. Zullen we Bryce nog te zien krijgen?

Bryce vertelt in de laatste aflevering dat hij verandert van school en daar kan hij wél football spelen. Wat betekent dat hij tegen zijn oude teamgenoten zal moeten spelen. Ook heeft hij zijn vriendin Chloë zwanger gemaakt. Dus waarschijnlijk zal hij niet helemaal uit beeld verdwijnen als er een derde seizoen komt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.